Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με πορτοκάλι και ανανά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Faye   
Τετάρτη, 14/01/09
Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού άσπρο πιπέρι
  • 1 φλ.καλαμποκέλαιο ή βούτυρο
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. λιωμένο ανανά
  • 1 φλ. άσπρο κρασί
  • 125 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλο
  • 125 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση :
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και βουτάμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα απ όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο απ το λάδι και το βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ.
  • Σε μωλ αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λιωμένο ανανά κ το κρασί κ περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  • Από πάνω ρίχνουμε τις σταφίδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλο και τέλος ραντίζουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
  • Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς 3/4 της ώρας περίπου.
Σερβίρετε ζεστό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7117
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 14-01-2009 15:42
 
Πειράζει να παραλείψω τις σταφίδες ή θα αλλάξει η γεύση πολύ; Δεν είμαστε πολύ της γλυκιάς γεύσης. Περιμενω απάντηση...
 
despoinaki
2. 14-01-2009 17:26
 
νοστιμότατη ακούγεται η συνταγή σου Fey. 
Δέσποινα εγώ πάντα παραλείπω τις σταφίδες από όλες τις συνταγές διότι δεν αρέσουν ούτε σε μας.
 
GIANNAKOPOULOU
3. 14-01-2009 18:33
 
Εγώ πάλι βρίσκω μία υπερβολή στα γλυκά στοιχεία του φαγητού καίτοι είμαστε οπαδοί των γλυκόξυνων γεύσεων. Το ένα κ.γ αλάτι σε αντιδιαστολή με τις 2κ.σ ζάχαρη και ανανά και πορτοκάλι και κανέλα και γαρύφαλο και σταφίδες με παραπέμπει σε σιροπιαστό γλυκό και όχι σε φαγητό. Με μία πρόχειρη έρευνα στο ίντερνετ είδα ότι σε συνταγές με ανανά και πορτοκάλι δεν χρησιμοποιούν πουθενά ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλο. Αντίθετα χρησιμοποιούν spicy μπαχαρικά για να ισορροπήσουν τη γεύση.
 
KristineS
4. 14-01-2009 19:45
 
Κορίτσια μου αυτή είναι μια συνταγή που μου έχει δώσει φίλη που ζει στο Βέλγιο.Σας την έχω παραθέσει όπως ακριβώς μου την έδωσε. Αλλαγές και βέβαια μπορούμε να κάνουμε ανάλογα με το τι ταιριάζει καλύτερα στη γέύση μας. Εγώ στη συγκεκριμένη συνταγή βάζω 1 κουταλιά ζάχαρη, 1/4 κανέλα 100γρ. σταφίδες. Βγαίνει γλυκόξυνη η γεύση.Και βέβαια μπορούμε να αφαιρέσουμε τις σταφίδες Δέσποινα. Kristine δε βγαίνει τόσο γλυκό όσο φαίνεται αλλά πάντως έχει διαφορετικη γεύση.
 
Fey
5. 14-01-2009 21:27
 
Eμένα πάλι μου αρέσει πολύ η συνταγή! 
Μάλιστα τα πολλά μπαχαρικά τα φρούτα και το τηγάνισμα μου θυμίζουν κουζίνα κρεόλ. 
θα την δοκιμάσω σίγουρα μόλις: 
α)τελειώσω με τις ρημαδοαρρώστιες 
β)σταματήσω την πολύ αυστηρή δίαιτα
 
al1975
6. 15-01-2009 13:21
 
Αγγελική τι να πω.... Κουζίνα κρεόλ!!! Υποκλίνομαι.... :)
 
irini
7. 15-01-2009 13:31
 
Βρε Ρηνάκι μου αφου το ξερεις, εγω την κρεόλ την παιζω στα δάχτυλα!
 
al1975
8. 15-01-2009 13:36
 
Αγγελικούλα μου, υποκλείνομαι !!!! 
 
Με τις γλώσεις που έχεις βρε πουλάκι μου δεν βάζεις ένα άρθρο με τις κουζίνες, που γνωρίζεις, ονομασίες - γεύσεις - ιδιαιτερότητες, για να μας κάνεις λίγο πιο κοινωνους των θεμάτων αυτών ?????? 
 
για μια ακόμα φορά σου βγάζω το καπέλλο και μάλιστα το ημιψηλο!!!!
 
mb04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/01/09 )