Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αγκινάρες Γεμιστές Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από stamkoz   
Τετάρτη, 14/01/09
dsc00114_400
Υλικά
  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
  • 200 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • τοματοχυμό πασάτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τη μπεσαμέλ
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι
Εκτέλεση :
  • dsc00110_400_01Βράζουμε τις αγκινάρες με το χυμό ενός λεμονιού.
  • Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε τοματοχυμό ίσα να κοκκινήσει. Προσθέτουμε την δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πήξει. Η σάλτσα με τον κιμά θα πρέπει να είναι πηχτή για να σταθεί στις αγκινάρες.

Μπεσαμέλ

  • dsc00112_1_400Λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το αλεύρι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό το γάλα μονομιάς και ανακτεύουμε ζωηρά ώσπου να πήξει.
  • Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το μοσχοκλαρυδο και το αλάτι.

Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τον κιμά και προσθέτουμε λίγο κεφαλογραβιέα τριμμένη.
Προσθέτουμε μπεσαμέλ και απο πάνω πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 10685
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 16-01-2009 11:18
 
Πολύ καλή η συνταγή stamkoz αλλά αν μπορείς βάλε τον αριθμό 2 στον τίτλο γιατί την ίδια συνταγή έχει δημοσιεύσει και παλιότερα η Vago.
 
Mary
2. 16-01-2009 11:56
 
Το λατρεύω αυτό το φαί! 
Γενικά ότι έχει αγκινάρα!
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )