Αυτή είναι μιά συνταγή της γιαγιάς, δοκιμασμένη χρόνια, που τραβάει άφθονο κρασάκι. Υλικά
- 2 κιλά μπαρμπούνια
- 4 κούπες λάδι
- 1 1/2 κούπα ξύδι
- 1 κούπα τομάτα φρέσκια χυμό
- 15 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
- 2 κουταλιές δενδρολίβανο φρέσκο
- αλάτι -πιπέρι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα μπαρμπούνια.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το χυμό τομάτας, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να δέσει λίγο η σάλτσα.
- Σε ένα σκεύος βάζουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα μιά σειρά μπαρμπούνια, πάλι σάλτσα, πάλι μπαρμπούνια μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια,
- Από πάνω αδειάζουμε όλη την υπόλοιπη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3 μέρες τουλάχιστον πριν τα απολαύσουμε.
- Διατηρούνται, στο ψυγείο πάντα, για 15 μέρες.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7684 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |