Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπαρμπούνια σαβόρο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 17/01/09

Αυτή είναι μιά συνταγή της γιαγιάς, δοκιμασμένη χρόνια, που τραβάει άφθονο κρασάκι.

Υλικά

  • 2 κιλά μπαρμπούνια
  • 4 κούπες λάδι
  • 1 1/2 κούπα ξύδι
  • 1 κούπα τομάτα φρέσκια χυμό
  • 15 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
  • 2 κουταλιές δενδρολίβανο φρέσκο
  • αλάτι -πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα μπαρμπούνια.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το χυμό τομάτας, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε περίπου ένα τέταρτο, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να δέσει λίγο η σάλτσα.
  • Σε ένα σκεύος βάζουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα μιά σειρά μπαρμπούνια, πάλι σάλτσα, πάλι μπαρμπούνια μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια,
  • Από πάνω αδειάζουμε όλη την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3 μέρες τουλάχιστον πριν τα απολαύσουμε.
  • Διατηρούνται, στο ψυγείο πάντα, για 15 μέρες.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7684
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-01-2009 12:47
 
Το σαβόρο το λατρεύω!Μου αρέσει που το μπουμπουνίζεις στο ξύδι και στο σκόρδο! 
Δεν το έχω ξανακούσει με ντομάτα αλλα κάτι μου λεει οτι θα μου αρέσει!
 
al1975
2. 17-01-2009 13:23
 
Αγγελική μου εμείς έτσι τα φιάχναμε πάντα με τοματούλα και μάλιστα φρέσκια. Άλλα ψαράκια τα κάνω κι εγώ χωρίς, στο μπαρμπούνι όμως ταιριάζει. Τώρα για ξύδι - σκόρδο μπορείς να μειώσεις και λίγο ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το ξύδι και το σκόρδο σου, αλλά να φροντίζεις πάντα τα ψαράκια να είναι καλά καλυμένα με τη σαλτσούλα τους. 
Και το δενδρολίβανο να είναι φρέσκο :)
 
Fey
3. 17-01-2009 14:18
 
μιαμ μιαμ :zzz
 
GIANNAKOPOULOU

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/03/09 )