Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κρασί γλυκό με μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 17/01/09

Αφιερωμένο σε όλα τα κρυωμένα κοριτσάκια για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδυα!

Υλικά
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι

Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το κρασί και τη ζάχαρη με ημίγλυκο κρασί  και προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα και λίγες σταφίδες.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε καλά το κρασί σε χαμηλή φωτιά χωρίς να το αφήσουμε να βράσει πολύ για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το πορτοκάλι.
Μολις πάρει βράση το κατεβάζουμε απ τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 3692
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 18-01-2009 16:34
 
Fey πολύ καλό. Εμείς αυτό το πίνουμε πολύ συχνά τα Χριστούγεννα στο σπίτι. Βάζουμε μήλα και κάρδαμο, όχι μοσχοκάρυδο. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω μοχοκάρυδο αντί για κάρδαμο. Μπράβο κοριτσάκι :)
 
GIANNAKOPOULOU
2. 18-01-2009 22:47
 
Κάτια παραλλαγές μπορείς να κάνεις πολλές. Κι εγώ δοκιμάζω διάφορα ανάλογα τα κέφια :p Και αποξηραμένα φρούτα μπορείς να βάλεις αλλά γίνεται ποντς μετά. :)
 
Fey
3. 10-12-2010 21:46
 
Μηπως γινετε και με λευκο γλυκο κρασι τυπου σαμου;
 
ele23

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/04/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός