Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνέλι στιφάδο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Κυριακή, 18/01/09
__023_400
Υλικά
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες χωρίς το κεφάλι και τα εντόσθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια εσαλότ καθαρισμένα
  • ½ μπουκάλι ξύδι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το ξύδι με μπόλικο νερό (πρέπει να σκεπάζει το κουνέλι), τα 2 φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το κουνέλι και τα αφήνουμε να σταθούν όλο τα βράδυ. Στραγγίζουμε το κουνέλι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αφήνουμε μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Αδειάζουμε τα ντοματάκια σε ένα μπολ και με το χέρι τα σφίγγουμε και τα λειώνουμε. Αφαιρούμε το σκληρό μέρος. Προσθέτουμε στο κουνέλι τα ντοματάκια, τα υπόλοιπα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 2 φλ. νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κουνέλι. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια εσαλότ και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μυστικό

Τα κρεμμυδάκια πρέπει να κρατάνε και όχι να είναι λιωμένα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10774
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 11-10-2010 09:32
 
:eek :x τρέχουν τα σάλια...πολύ ωραία εμφάνιση - καλοψημένο - καλομαγειρεμένο - μπράβο!
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/07/10 )