Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατατοσαλάτα Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Κυριακή, 18/01/09
Υλικά
  • ¾ κιλού πατατούλες κόκκινες μικρές
  • 7-8 γλυκόξινα αγγουράκια τουρσί
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κ.σ καπαρόφυλλα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι ξεπλυμένο και στραγγισμένο
  • 2 αυγά βραστά κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 βάζο μαγιονέζα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Ξύδι όσο θέλετε
  • Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες μαζί με τα φλούδια. Αφαιρούμε το νερό και μισό-λειώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά πολύ καλά. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Με ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια της σαλάτας και απλώνουμε τη μαγιονέζα. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα κρύα.

Μυστικό

Μπορούμε να προσθέσουμε τόνο ή καπνιστή πέστροφα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο είδος πατάτας αλλά το συγκεκριμένο είναι ίσως το καλύτερο που έχω δοκιμάσει ποτέ για τη συγκεκριμένη συνταγή. Η πατατοσαλάτα αναδεικνύει καλύτερα τα αρώματα της αν μείνει στο ψυγείο για μερικές ώρες.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8873
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )