Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Ψαρονέφρι με σύκα – βερίκοκα και Βινσάντο
Ψαρονέφρι με σύκα – βερίκοκα και Βινσάντο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τρίτη, 20/01/09

Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια ολόκληρα των 300-350 γρ. το καθένα τα οποία έχουμε ανοίξει κατά μήκος και έχουμε χτυπήσει για να πλατύνουν.
    _______400
  • 20 σύκα αποξηραμένα που έχουμε αφαιρέσει το σκληρό μέρος τους
  • 20 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα κρασί Βινσάντο
  • ½ κούπα χυμό μήλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 1 κ.γ φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια σπάγκο

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ κόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα στη μέση (φυλάμε 6 σύκα και 6 βερίκοκα) και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το Βινσάντο και το ξύλο της κανέλας. Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια και σε κάθε ένα βάζουμε κατά μήκος εναλλάξ τρία σύκα και τρία βερίκοκα. Τυλίγουμε το ψαρονέφρι και το δένουμε με σπάγκο. Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο ψαρονέφρι. Σοτάρουμε τα ψαρονέφρια στο φρέσκο βούτυρο με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε και βάζουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Επαναφέρουμε τα ψαρονέφρια στο σκεύος και σβήνουμε με τους χυμούς και το κρασί με τα φρούτα. Αφαιρούμε την κανέλα και προσθέτουμε τη δάφνη, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αφαιρούμε τα ψαρονέφρια και κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα φρούτα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9133
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/01/10 )