Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Ζυμαρικά καρότου Μπολονέζ με μανιτάρια
Ζυμαρικά καρότου Μπολονέζ με μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τρίτη, 20/01/09
_______400_01

Υλικά

Για τα ζυμαρικά

  • 350 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 350 γρ. καρότα αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
Για τη σάλτσα
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. μανιτάρια καστανά ψιλοκομμένα όπως ο κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • 2 φλ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κουτάκι ζωμός λαχανικών φρέσκος
  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μας, κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι το καρότο και τα αυγά. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μια ελαστική ζύμη. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά και την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη για να "ξεκουραστεί" για 30 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες και σε αλευρωμένη επιφάνεια τις πλάθουμε σε φύλλα. Με μυτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους δύο εκατοστών και στη συνέχεια μήκους 6 εκατοστών και διπλώνουμε την κάθε λωρίδα στα δύο . Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα έχω περάσει από το μηχάνημα των ζυμαρικών. Βράζουμε σε καυτό αλατισμένο νερό μέχρι τα ζυμαρικά να βγουν στην επιφάνεια. Σουρώνουμε και αφού κάψουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το καρότο, τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13140
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/07/10 )