Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Μερέντα Νο.01 (απ'τα χεράκια μας)
Μερέντα Νο.01 (απ'τα χεράκια μας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Faye   
Πέμπτη, 22/01/09
Ευρετήριο άρθρου
Μερέντα Νο.01 (απ'τα χεράκια μας)
Σελίδα 2

Η συνταγή είναι από τηλεοπτική εκπομπή δε θυμάμαι όμως ποια με κάποιες παρεμβάσεις δικές μου.

Υλικά:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού φουντούκια αλεσμένα στο multi

Εναλλακτικά:

  • 1 μόρφατ χτυπημένη
  • λίγο κονιάκ ή ρούμι
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο, προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά. Όταν ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε το αλεσμένο φουντούκι.
  • Τοποθετούμε και διατηρούμε στη συντήρηση στο ψυγείο.
Εναλλακτικά:
  • Αντικαθιστούμε το μισό βούτυρο με μια μόρφατ χτυπημένη και η μερέντα μες παίρνει μορφή μους.
  • Αν τη θέλουμε για μας και όχι για τα μικρά μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κονιάκ ή ρούμι.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 22999
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 22-01-2009 20:31
 
τελειο και χρήσιμο!!καλά θα είναι τέλειο σαν επικάλυψη κεϊκ ή μπισκότου με ξηρούς καρπούς!Fey είσαι θεά!οτι ανεβάζεις λεει!Thnaks
 
peloukos
2. 22-01-2009 22:02
 
:) Αυτή η συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας που την έστειλαν στην Μενεγάκη και την παρουσίασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου... Πολύ καλοπροαίρετα!!!! :)
 
mama
3. 22-01-2009 22:04
 
Fey, και εγώ την έχω κάνει και είναι πολύ νόστιμη, μόνο που εγώ έβαλα λιγότερο φουντούκι. Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι να αλέσει καλά το φουντούκι για να γίνει λεία η μερέντα.
 
xrysa
4. 23-01-2009 00:04
 
Εξίσου καλοπροαίρετα, η Μενεγάκη δεν έκανε καν λόγο για το όνομα του site (ή κάνω λάθος;). Από τη στιγμή λοιπόν που αναφέρεται η τηλεοπτική προέλευση της συνταγής, δε νομίζω οτι χρειάζονταν η παρέμβασή σου αγαπητή Mama
 
ArXoS
5. 23-01-2009 01:05
 
Καλή μου mamaκαλοπροαίρετα κι εγώ θα σου πω ότι δεν είμαι σίγουρη ότι τη συνταγή αυτή είδα σε εκπομπή της Μενεγάκη γι αυτό δεν το ανέφερα.Αν ήταν από τις συνταγές άλλου SITE δεν θα μπορούσα να το ξέρω δεν άκουσα κάτι τέτοιο αν και τώρα που το κοίταξα είδα ότι η συνταγή εκεί περιέχει και ζάχαρη άχνη ενώ η συνταγή που είδα εγώ περιείχε ζάχαρη και αυγά. Παρ όλα αυτά αναφέρω ότι προέρχεται από τηλεοπτική εκπομπή. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων :)
 
Fey
6. 23-01-2009 01:10
 
Αρχο ευχαριστώ για την παρέμβαση αλλά αν νομίζεις ότι πρέπει να προσθέσω κάτι στο αρχικό σχόλιο μου σχετικά με την προέλευση της συνταγής πες μου να κάνω τροποποίηση ή κάντην εσύ. Δεν θα ήθελα να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στο masa :sigh
 
Fey
7. 23-01-2009 01:20
 
Peloukos σ ευχαριστώ καλή μου. Εγώ συνήθως τη φιάχνω προσθέτοντας μια μόρφατ όχι φρέσκια το κουτάκι χτυπημένο σε σαντιγύ με κονιάκ ή ρούμι και τη χρησιμοποιώ σε τάρτες, γέμιση για εκλεράκια και μπιζέδες. :p  
Χρύσα μου χρησιμοποιώ το μικρό κλασικό φλυτζάνι του τσαγιού και επειδή προσθέτω και τη σαντιγύ δεν μου πέφτει πολύ το φουντούκι.Εχεις δίκιο στο καλό χτύπημα :)
 
Fey
8. 23-01-2009 01:51
 
Θα κάνω και εγώ την μικρή μου παρέμβαση. Νομίζω πως όλοι μας από κάπου έχουμε δει τις συνταγές που δημοσιεύουμε στην μάσα. Οπότε δεν νομίζω ότι η Fey δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Εξάλλου εδώ αγαπητή mama είμαστε νικοκυρές που απλά μοιραζόμαστε τις μαγειρκές εμπειρίες μας και όχι μόνο. Εγώ όλες τις συνταγές που έχω δημοσιεύσει, κάπου τις έχω δει, ή καποιοι μου της είπαν. Εντελώς καλοπροαίρετα και εγώ!!! :)
 
ekaterini
9. 23-01-2009 11:43
 
είπαμε ... η παρέμβασή σου mama ήταν ανούσια. Περαιτέρω συνέχεια καταταχράζεται το συγκεκριμένο χώρο
 
ArXoS
10. 23-01-2009 11:55
 
Fey θα πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα σοκολάτα-βούτυρο-κακάο πριν ρίξουμε το γάλα ή το ρίχνουμε κατευθείαν?
 
Mary
11. 23-01-2009 12:07
 
Ίσως να είναι χαζή η ερώτησή μου, αλλά τα φουντούκια αλεσμένα τα μετράμε 1 φλιτζάνι ή πριν τα αλέσουμε;; Γιατί μου φαίνεται για να βγει ένα φλιτζάνι αλεσμένο θέλει πολύ περισσότερο. Αν και καταλαβαίνω ότι εξαρτάται από το γούστο καθενός...Απλώς για να ξέρω!
 
Marinaki
12. 23-01-2009 16:33
 
Μary μου όπως είναι ζεστό στο μπεν μαρί ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε και το γάλα. Αφου διαλυθεί κι αυτό καλά και αναμιχθεί αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε τα φουντούκια, τα οποία Μarinaki μου εγώ μετράω σε μικρό φλυτζάνι του τσαγιού και είναι κοπανισμένα, αλλά το ρυθμίζεις και ανάλογα όπως σ αρέσει. Εγώ για παράδειγμα όταν το φέλω για τάρτα βάζω τα φουντούκια χοντροκομμένα :)
 
Fey
13. 24-01-2009 14:49
 
Fey, την έφτιαξα την συνταγή αλλά βγήκε πάρα πολύ γλυκιά..παρότι έβαλα και μια κουταλιά της σούπας παραπάνω κακάο. Μπορούμε να κάνουμε κάτι να βγαίνει λιγότερο γλυκιά; Πάντως ήταν πεντανόστιμη και μοσχομυριστή!
 
Marinaki
14. 24-01-2009 22:37
 
Α! Την δοκίμασα και τώρα που είχε πια κρυώσει και ήταν ακόμα καλύτερη..και όχι τόσο γλυκιά όσο μου είχε φανεί το πρωί! Μπράβο Fey!
 
Marinaki
15. 25-01-2009 16:06
 
Marinaki μου η αρχική συνταγή να σκεφτείς είχε σοκολάτα γάλακτος και ζάχαρη επιπλέον.Μου είχε φανεί πολύ γλυκειά οπότε έβαλα κουβερτούρα και αφαίρεσα τη ζάχαρη ίσωε με περισσότερη κρέμα γάλακτος και λιγότερο γάλα γίνει πιό άγλυκη.Θα κάνω καμμιά δοκιμή και θα σας πω :p
 
Fey


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 15/11/10 )