Αυτή ειναι μια συνταγή της μαμάς μου και με παρακάλεσε να το δηλώσω!Εύχομαι να σας αρέσει!
ΥΛΙΚΑ:
(για τα σουτζουκάκια)
- 1 κιλό κιμά (εγώ βάζω ανάμεικτο 3/4 μοσχαρισιο και 1/4 χοιρινό εσεις βάλετε όσο χοιρινό θέλετε ανάλογα πόσο λιπαρό το θέλετε)
- 1/2 κιλό ψωμί μου λιασμένο σε μπύρα και λίγο γάλα
- 1αυγό
- 1 κ.σ. κόλιανδρο κοπανισμένο (αν είναι δυνοτό βάλτε λιγότερο)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
- λάδι
- πιπέρι αλάτι ανάλογα τα γούστα
- συμβουλή: μπορείτε να βάλετε και λίγη ζάχαρη και λίγο λεμόνι για πιο δυνατή και πικάντικη γεύση
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- λάδι για το τηγάνισμα
(για τη σάλτσα)
- 1 κουτί μπύρα
- 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 2 στιμμένα λεμόνια κανονικού μεγέθους
- 1-2 κ.σ. μουστάρδα του γούστου σας μπορείτε να βάλετε και παραπάνω αν σας αρέσει
- 1 κ.σ. κόλιανδρο κοπανισμένο (ισχύει ό,τι είπα και πριν για την ποσότητα του κόλιανδρου)
- λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μπωλ βάζουμε τον κιμά με το ψωμί ανοίγουμε λακουβίτσα στο μέσον και προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε απαλά όσο λιγότερο τόσο καλύτερο για να μας γίνουν αφράτα τα σουτζουκάκια.Τα πλάθουμε στο γνωστό σχήμα και τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε να πάρουν χρωματάκι και αφού τηγανιστούν όλα τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι και τα υλικά της σάλτσας!Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και έτοιμο!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: μην σας ξεφύγει κουκούτσι ή παραπάνω κόλιανδρο διότι το φαί θα πικρίσει!!!!!Αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο δυνατό είναι το κόλιανδρο σας είναι προτιμότερο να βάλετε λιγότερη ποσοτητα!
Καλή επιτυχία καλή όρεξη και ευχαριστώ για την ανάγνωση!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 9424 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |