Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Σουτζουκάκια με κόλιανδρο και μουστάρδα
Σουτζουκάκια με κόλιανδρο και μουστάρδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από peloukos   
Πέμπτη, 22/01/09
Αυτή ειναι μια συνταγή της μαμάς μου και με παρακάλεσε να το δηλώσω!Εύχομαι να σας αρέσει!
ΥΛΙΚΑ:
(για τα σουτζουκάκια)
  • 1 κιλό κιμά (εγώ βάζω ανάμεικτο 3/4 μοσχαρισιο και 1/4 χοιρινό εσεις βάλετε όσο χοιρινό θέλετε ανάλογα πόσο λιπαρό το θέλετε)
  • 1/2 κιλό ψωμί μου λιασμένο σε μπύρα και λίγο γάλα
  • 1αυγό
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο κοπανισμένο (αν είναι δυνοτό βάλτε λιγότερο)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • λάδι
  • πιπέρι αλάτι ανάλογα τα γούστα
  • συμβουλή: μπορείτε να βάλετε και λίγη ζάχαρη και λίγο λεμόνι για πιο δυνατή και πικάντικη γεύση
  • αλεύρι για το αλεύρωμα 
  • λάδι για το τηγάνισμα
(για τη σάλτσα)
  • 1 κουτί μπύρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 2 στιμμένα λεμόνια κανονικού μεγέθους
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα του γούστου σας μπορείτε να βάλετε και παραπάνω αν σας αρέσει
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο κοπανισμένο (ισχύει ό,τι είπα και πριν για την ποσότητα του κόλιανδρου)
  • λάδι για το τηγάνι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπωλ βάζουμε τον κιμά με το ψωμί ανοίγουμε λακουβίτσα στο μέσον και προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε απαλά όσο λιγότερο τόσο καλύτερο για να μας γίνουν αφράτα τα σουτζουκάκια.Τα πλάθουμε στο γνωστό σχήμα και τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε να πάρουν χρωματάκι και αφού τηγανιστούν όλα τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι και τα υλικά της σάλτσας!Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και έτοιμο!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: μην σας ξεφύγει κουκούτσι ή παραπάνω κόλιανδρο διότι το φαί θα πικρίσει!!!!!Αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο δυνατό είναι το κόλιανδρο σας είναι προτιμότερο να βάλετε λιγότερη ποσοτητα!
 
Καλή επιτυχία καλή όρεξη και ευχαριστώ για την ανάγνωση!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 9424
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 23-01-2009 12:00
 
Τελείως διαφορετική συνταγή για τα σουτζουκάκια απο αυτή που ξέρουμε, εννοώ την κλασσική με το κίμινο και την ντομάτα :roll Θα την φτιάξω οπωσδήποτε και θα σου πώ peloukos εντυπώσεις :zzz :zzz
 
YANNA
2. 23-01-2009 12:10
 
Θεά η μαμά, να σου ζήσει και να μας στείλει κι άλλες τέτοιες συνταγές.
 
KristineS
3. 23-01-2009 16:22
 
Μπράβο και στη μαμά και στην κόρη :)  
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή όντως. Θα δοκιμαστεί άμεσα και θα σου πω εντυπώσεις :zzz
 
Fey
4. 23-01-2009 17:53
 
Πολύ διαφορετικό και ενδιαφέρον. Θα σου πω τις εντυπώσεις μου πολύ σύντομα :zzz
 
ekaterini
5. 23-01-2009 18:38
 
ναι περιμένω να ακούσω σχόλια και να τα μεταφέρω και στην Μύρνα(η μαμά) η οποία θα σκάσει μέχρι να της πω αν σας άρεσε!Καλή επιτυχία σε όλες!
 
peloukos
6. 23-01-2009 19:09
 
Δεν πρέπει να έχει μισοβράσει η σάλτσα, για να ρίξουμε μέσα τα σουτζουκάκια? :)
 
Ranja
7. 23-01-2009 21:21
 
Ranja δεν παιζει ρόλο η σάλτσα θα δέσει έτσι και αλλιώς εγώ για να τα κάνω γρήγορα τα βάζω όλα μαζί ή ξεκινάω τη σάλτσα όσο τηγανίζω τα σουτζουκάκια εξαρτάται από το τί χρόνο και χώρο έχω!!ουσιαστικά το ίδιο είναι αλλά όσο περισσότερο σιγροβράσουν στην σάλτσα τόσο καλύτερα δένουν οι γεύσεις
 
peloukos
8. 14-03-2009 09:28
 
Συμβουλή απο τη Μαμα 8) : Μετά το ελαφρύ τηγάνισμα, βάλτε λίγο φρέσκο λάδι στο τηγάνι, ρίξτε μέσα τα σουτζουκάκια, αφήστε να τζιτζιρίσουν λίγο και μετά "σβήστε" τα με τα 2/3 της μπύρας. Αφήστε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, Διαλύστε την μουστάρδα στην υπόλοιπη μπύρα, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ρίξτε το πάνω απο το φαγητό. Αφήστε το να σιγοβράσει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΈΨΤΕ μέχρι να φύγουν τα υγρ΄σ κσι να δέσει η σάλτσα. Άν σας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις προσθέστε το τηγάνι λίγα σποράκια ολόκληρο κόλιανδρο και μια σκελίδα σκορδο να σιγοβράσουν στη σάλτσα. Η απόλυτη επιτυχία του φαγητού εξαρτάται απο την ισορροπία ξινού - γλυκου!
 
blani

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/01/11 )