Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
H τεχνη της ταρτας |
Έχει υποβληθεί από iwanna | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Κυριακή, 25/01/09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Η τεχνη της ταρταςΤαρτες! Οτι πιο κομψο,γευστικο και αφρατο μπορει να ετοιμασει μια σπιτικη κουζινα σε οτι αφορα τα γλυκα τουλαχιστον.Γλυκες συνηθως με γεμιση μαρμελαδα ,φρουτα κρεμες η καρπους κλεινουν απολαυστικα ενα γευμα και ειναι ιδανικες για απογευματινο μαζι με τον καφε η το χυμο μας. Ευκολες κατα βαση απαιτουν ωστοσο μερικα μυστικα και τεχνικες για να αποδωσουν το μεγιστο της γευσης και της εμφανισης τους. Υλικα (για μια ταρτα διαμετρου 23 εκ.)
Ετοιμαζοντας κλασσικη ψιχουλιαστη ζυμηΚοσκινιζουμε το αλευρι και το αλατι.Προσθετουμε τα κυβακια του βουτυρου και ανακατευουμε τα υλικα τριβοντας τα με τις ακρες των δαχτυλων μας μεχρι το μιγμα να μοιαζει με ψιχουλα ψωμιου.Πασπαλιζουμε το μιγμα με 3 κουτ.σουπας κρυο νερο και ανακατευουμε προσεκτικα με ενα πιρουνι.Πλαθουμε το μιγμα σε μπαλα.Αν ειναι πολυ ξερη και στεγνη και κομματιαζεται προσθετουμε αλλη μια κουταλια παγωμενο νερο ανακατευουμε και πλαθουμε παλι σε μπαλα.Τυλιγουμε την μπαλα της ζυμης σε διαφανη μεμβρανη και την τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα. Για να ετοιμασουμε τη ζυμη στο μπλεντερριχνουμε στον καδο της συσκευης το αλευρι κοσκινισμενο,το αλατι και το βουτυρο σε κυβακια.Δουλευουμε τα υλικα με διακοπτομενη λειτουργια μεχρι το μιγμα να γινει ψιχουλιαστο.Προσθετουμε το παγωμενο νερο και χτυπαμε ελαφρα.Το μιγμα θα πρεπει να ειναι ακομα ψιχουλιαστο.Το βγαζουμε απο το μπλεντερ και το πλαθουμε σε μπαλα.Το τυλιγουμε σε διαφανη μεμβρανη και το τοποθετουμε στο ψυγειο. Στρωνοντας τη ζυμη στη φορμαΑφου βγαλουμε την μπαλα της ζυμης απο το ψυγειο την ξατυλιγουμε απο τη μεμβρανη και την απλωνουμε σε επιπεδη επιφανεια κατα προτιμηση μαρμαρινη η εστω κρυα.Την απλωνουμε με τον πλαστη με ολη μας τη δυναμη και προς ολες τις κατευθυνσεις για να ανοιξει ομοιομορφα.Καθε τοσο σηκωνουμε τη ζυμη και τη γυριζουμε λιγο για να μην κολλησει στην επιφανεια με την πιεση που ασκουμε.Επισης με τον τροπο αυτο ο δισκος της ζυμης αποκτα παντου ομοιομορφο παχος.Σεολη τη διαρκεια τηα διαδικασιας πασπαλιζουμε τακτικα τη ζυμη με λιγο αλευρι για να μην κολλησει στον πλαστη.Συνεχιζουμε το ανοιγμα με τον πλαστη μεχρι η ζυμη να αποκτησει παχος περιπου 3 χιλ.και να απλωσει 5 εκ.απο το επανω ανοιγμα του ταψιου η της φορμας που θα ψησουμε.Τυλιγουμε με προσοχη τη ζυμη στον πλαστη κινωντας τον αργα επανω της αφου πρωτα αλευρωσουμε πλαστη και ζυμη.Στη συνεχεια ξεδιπλωνουμε τη ζυμη στο ετοιμο ταψακι(ελαφρα βουτυρωμενο και αλετρωμενο)προσεχοντας ωστε να περισσευει ομοιομορφα οσο το δυνατον πιο πολυ εξω απο το ταψακι η φορμα.Με προσοχη και απαλες κινησεις απλωνουμε τη ζυμη μεσα στο ταψακι ωστε να καλυψει καλα τα τοιχωματα και τον πυθμενα.Χρησιμοποιουμε τις ρωγες των δαχτυλων μας και ποτε τα νυχια για να μην κοπει η ζυμη.
Σημειωση Τις συμβουλες που παρεθεσα παραπανω δανειστηκα απο ενα παλιο τευχος του περιοδικου <ΓΕΥΣΗ-ΚΟΥΖΙΝΑ> που ειχα φυλλαξει. Καλη σας επιτυχια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13491 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023