Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με ρύζι και σάλτσα πιπεριάς
Χοιρινό με ρύζι και σάλτσα πιπεριάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από melita   
Κυριακή, 25/01/09

Υλικά

για τη σάλτσα

  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 750 γρ.φιλέτο χοιρινό σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά πολτό ντομάτας
  • λίγο νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • μισό κουταλάκι ρίγανη
  • λίγο κύμινο

για το ρύζι

  • 300γρ ρύζι
  • 400 ml νερό

 για σερβίρισμα

  • λίγο μαίντανό
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σωτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμύδια και το χοιρινό.
Ρίχνουμε την πάπρικα, τον πολτό και 250 ml περίπου νερό.Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και λίγο κύμινο και βράζουμε για 10 λεπτά
Προσθέτουμε 300γρ ρύζι και 400 ml νερό , βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8297
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 27-01-2009 12:04
 
Kalispera! Yparxei kapoia anantistoixia me ton titlo kathos den uparxoun oi piperies pouthena sth suntagh...
 
vikula83
2. 27-01-2009 14:36
 
Γεια σου Βικούλα,η σάλτσα από πιπεριές? εχει σχέση με την πάπρικα.Η πάπρικα γίνεται από πιπεριες.Ελπίζω να σου έλυσα την απορία.
 
melita
3. 30-04-2009 15:23
 
Μελιτάκι το έφτιαξα χθες και βγήκε super :zzz  
Στην αρχή είναι η αλήθεια φοβήθηκα να βάλω 2 κουταλιές πάπρικα και έβαλα 1 αλλά στη συνέχεια έβαλα και τη δεύτερη και έγινε τέλειο. 
Α πρόσθεσα και μια κίτρινη πιπεριά για χρωματάκι και συνόδεψα με ρυζάκι basmati. 
Kορίτσια άψογο, δοκιμάστε το :p
 
Fey
4. 30-04-2009 16:28
 
Ax Φει μου σε ευχαριστω!!! 
Χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσε!!!! :zzz
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/01/09 )