Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κόκορας με θυμάρι και φέτα
Κόκορας με θυμάρι και φέτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Πέμπτη, 29/01/09

Υλικά

  • 1 μέτριος κόκορας
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομένα
  • 1 ποτ.κρασιού μπράντυ
  • 2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 300 γραμ. φέτα σκληρή
  • Αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

Στο λάδι σωτάρουμε τον κόκορα που έχουμε κόψει σε μερίδες και έχουμε αφαιρέσει το λίπος του, καιπροσθέτουμε και το κρεμμύδι ώσπου να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το μπράντυ (μπορείτε να βάλετεκαι ουϊσκυ) και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε στο φαγητό μας το θυμάρι, πιπέρι, λίγο νερό και ελάχιστο αλάτιγιατί η φέτα μπορεί να είναι αλμυρή. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας και ρίχνουμε ταμανιτάρια που άν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα, αλλιώς τα κόβουμε σε φετάκια. Μόλις βράσουν και μείνουν με την σάλτσα τους προσθέτουμε και την φέτα κομένη σε κυβάκια για να μην λιώσει τελείως αφήνουμε 2-3 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα και βγάζουμε το φαγητό απο το μάτι.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5763
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 31-01-2009 10:03
 
Γιάννα μια διαφορετική ιδέα για τον κόκκορα!! κι εγώ που έχω πολλά μπουκάλια ουίσκι μήπως να τα χρησιμοποιήσω για τον κόκκορα!!!
 
xanthibax
2. 31-01-2009 12:01
 
Ξανθή για να πώ την αλήθεια και εγώ τις περισσότερες φορές ουϊσκυ βάζω στην συνταγή :x
 
YANNA
3. 31-01-2009 20:01
 
Είναι τέλειο αυτό το φαγητό το φτιάχνω αλλά με κρασί. Την επόμενη φορά κονιάκ ή ουίσκι σίγουρα. :zzz
 
Line
4. 20-04-2010 22:02
 
Έχω χωριάτικη κότα στην κατάψυξη. Μήπως να την φτιάξω έτσι??????? Χμμμ! Δεν είναι κακή ιδέα....
 
Rebekka

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )