Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρέμα σοκολάτας Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από melita   
Σάββατο, 31/01/09
Υλικά
  • 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (ή λίγη παραπάνω εαν την θέλετε πιο γλυκιά)
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • λίγη βανίλια
Εκτέλεση
  • Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το κορν φλάουρ , τη ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα .
  • Βάζετε την κατσαρόλα μέσα σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε λίγο λίγο στο μίγμα ανακατεύοντας.
  • Προσθέτετε επίσης το κακάο και τη βανίλια ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί το κακάο και να πήξει η κρέμα.

Η συγκεκριμένη ποσότητα υλικών γεμίζει 4 μπολάκια με κρέμα. Εαν θέλετε περισσότερα μπολάκια,απλά αυξήστε τα υλικά.     

Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6314
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-02-2009 15:32
 
Γεια σας. Εφτιαξα την κρεμα σοκολατα χθες και ς αυτη την ποσοτητα των υλικων γεμισα τρια μικρα μπολακια.πιστευω οτι ειναι υπερβολικα γλυκια. Μου πηρε γυρω στην μια ωρα για να πηξει ριχνοντας λιγο λιγο το γαλα. Επισης θα μπορουσε να γινει κρεμα μοκα αν ριξω νεσκαφε αντι σοκολατα?
 
eficfu
2. 13-02-2009 10:00
 
εχεις απολυτο δικιο,εκανα λαθος οταν την εγραφα και αντι για μισο φλυτζανι ζαχαρη εγραψα ενα. 
Το λαθος διορθωθηκε. 
Ωραια η ιδεα σου για νες καφε!!!
 
melita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )