Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λάχανο Κόκκινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Κυριακή, 01/02/09
dscn0176_640x480_400

Με αυτό το λάχανο συνοδεύσαμε την πάπια με πορτοκάλι.

Υλικά

  • 1 μικρό κόκκινο λάχανο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι κατά προτίμηση μηλόξυδο
  • 1 ξυνόμηλο (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το λάχανο όπως για σαλάτα και το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά.
  • Συνεχίζουμε με το λάχανο ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να μαραθεί το λάχανο.
  • Προσθέτουμε και το μήλο ,αν θέλουμε , κομμένο σε μικρές φετούλες.
  • Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ξύδι.
  • Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.

Συνοδεύει πολύ ωραία ψητά κρέατα και λουκάνικα.Στη Γερμανία, που το είχα φάει πριν πολλά χρόνια, το φτιάχνουν με λάχανο ψιλοκομμένο μάλλον τουρσί.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11558
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 02-02-2009 17:42
 
Ξανθή και εγώ το έχω δοκιμάσει στην Γερμανία. Είναι πολύ νόστιμο. Δεν ήξερα πως γίνεται.........τώρα όμως θα μπορούμε να το χαρούμε και στο σπίτι. Θυμάμαι ότι η ονομασία του είναι κάπως που για να το πεις στραμπουλάς την γλώσσα σου :upset
 
ekaterini
2. 22-02-2011 02:10
 
Sauerkraut προφορά: ζάουα(ρ)κραουτ, σημαίνει ξινό βότανο. Είναι λάχανο ψημένο σε αλάτι και μπαχαρικά, όπως γίνονται οι αντζούγιες.
 
cmd353

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/04/09 )