Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ζυμαρικά σε Ρολό σφολιάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 05/02/09
p2010068_400
Τη συνταγη αυτή σαν ιδεα την ειχα δει σε καποια εκπομπη δεν ειχα σημειωσει όμως τα υλικα και ετσι αυτοσχεδιασα.
Υλικά
  • 1 πακετο ζυμαρικα πένες ή ταλιατελες κατά προτιμηση χρωματιστα
  • 1 πακετο σφολιατα (2 φυλλα)
  • 100γρ ψιλοκομμενο μπεικον
  • Λιγο καπνιστο ζαμπον
  • 1 κονσερβα τεμαχισμενα μανιταρια
  • 1 -2 πιπεριες ψιλοκομμενες
  • 3 ειδη τυρια τριμμενα(ρεγκατο,κασερι,γραβιερα)
  • 2 φλυτζανια αραιη μπεσαμελ
  • 1 φλυτζανι κρεμα γαλακτος
  • 2 κροκους αυγου (για να αλειψουμε εξωτερικα)
  • Αλατι, πιπερι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικα και τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα
  • Φτιαχνουμε μια αραιη μπεσαμελ και την ανακατευουμε με τα ζυμαρικα και την κρεμα γαλακτος
  • Τσιγαριζουμε το μπεικον και το ανακατευουμε με τα ζυμαρικα
  • Προσθετουμε τα τυρια ,τα μανιταρια και την πιπερια και αλατοπιπερωνουμε
p2010056_400
  • Αφηουμε το μειγμα να κρυωσει .
  • Βγαζουμε τη σφολιατα από την καταψυξη και όπως είναι παγωμενα τα φυλλα μοιραζουμε τη γεμιση.
  • Τυλιγουμε σε ρολο και κλεινουμε καλα τις ακρες αφου τις εχουμε βρεξει με λιγο νερο.
  • Αλειφουμε με τον κροκο αυγου και βαζουμε τα ρολα σε ταψι με λαδοκολλα
  • Ψηνουμε στον αερα στους 180 -200 βαθμους μεχρι να φουσκωσει καλα και να ροδισει.
p2010064_400_01
  • Περιμενουμε να κρυωσει λιγο και μετα κοβουμε σε φετες.
(Αν θελουμε μπορουμε να χαραξουμε τη σφολιατα πλαγιως πριν τη ψησουμε για να φουσκωσει ακομα πιο ομορφα αλλα εγω ειχα βαλει τα σχεδιακια και δεν ηθελα να μου χαλασουν ..)

Καλή επιτυχία!

p2010069_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (51) | Εμφανίσεις: 23656
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 06-02-2009 01:21
 
Μαργαρίτα πρώτη φορά βλέπω σφολιάτα με ζυμαρικά! πολύ καλή ιδέα. Φαίνεται υπέροχο. Μπράβο :)
 
ekaterini
2. 06-02-2009 08:39
 
Μαργαρίτα μου έγραψες πάλι!!! Και τα σχεδιάκια πάνω στη σφολιάτα πανέμορφα!!! Θα δοκιμαστεί!!! :p
 
katiaXa
3. 06-02-2009 09:43
 
Μπράβο Μαργαρίτα, έχει ψηθεί και πολύ ωραία! Και τα σχέδια... δεν το συζητώ!
 
elie
4. 06-02-2009 09:56
 
Μαργαρίτα τέλειο φαγητό για μπουφέ και με άψογη εμφάνιση. :upset Δεν κατάλαβα καλά αυτό που λες ότι βγάζεις τα φύλλα από την κατάψυξη και τα χρησιμοποιείς παγωμένα. Δλδ δεν τα αφήνεις να ξεπαγώσουν? Και πως τα ανοίγεις? Γιατί συνήθως η σφολιάτα όταν βγαίνει από την κατάψυξη είναι σαν καδρόνι. :x
 
Mary
5. 06-02-2009 10:02
 
ναι εχεις δικιο μαιρη δεν το εθεσα σωστα..εννοω οτι δεν εχουμε τη σφολιατα στην ψυξη αλλα στην καταψυξη...εγω την εβγαλα κανα δεκαλεπτο πριν..δλδ ισα να μπορω να την ξεδιπλωσω .γενικα οι σφολιατες οταν ειναι παγωμενες φουσκωνουν καλυτερα .Χαιρομαι που σας αρεσε ..στο τραπεζι μου το εξαφανισαν!! :zzz
 
margarita79
6. 06-02-2009 16:31
 
Αυτή η συνταγη συνδυάζει δύο μεγάλες μου αδυναμίες, τα ζυμαρικά και τις πίτες. Τελεια ιδέα!
 
vago
7. 06-02-2009 16:54
 
Είναι τέλειο το συγκεκριμένο ρολό και μπορείς να βάλεις όλων των ειδών τις πιπεριές, αρακά, συν μοτσαρέλα τυρί.Και για να είναι λιγότερο παχυντική αφού βάζεις κρέμα γάλακτος, μπορείς αν θέλεις να μην βάλεις την μπεσαμέλ. :zzz
 
Line
8. 06-02-2009 17:10
 
line τη μπεσαμελ τη βρηκα απαραιτητη για να δεσουν τα υλικα μεταξυ τους ,ηδη με τις πενες που χρησιμοποιησα το εσωτερικο δεν ηταν και τοσο συμπαγες και επρεπε να κρυωσει αρκετα για να κοπει ομορφα.πιπεριες εβαλα και εγω διαφορες χρωματιστες.ωραια ιδεα η μοτσαρελα.. thanks
 
margarita79
9. 08-02-2009 22:32
 
μου αρεσε παρα πολυ η συνταγη σου και ειναι ωραια ιδεα για μπουφε, ασε που συνδυασει οπως ειπε παραπανω μια φιλη πιτα και σουφλε μαζι
 
annakouki
10. 10-02-2009 15:33
 
πολυ ωραία συνταγή! θα τη δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία!! είμαστε μακαρονάδες τι να κάνουμε...
 
scoogy
11. 10-02-2009 16:03
 
:grin και εμεις μακαροναδες ειμαστε !!!καλη επιτυχια
 
margarita79
12. 11-02-2009 12:38
 
Φαίνεται φανταστική αλλά είναι εύκολο να κοπεί σε φέτες;  
Δεν "ξεχύνονται" οι πένες; 
Με ταλιατέλες μήπως είναι καλύτερα;
 
Rosie
13. 11-02-2009 14:08
 
ναι η αληθεια ειναι οτι στο κοψιμο αν δεν εχει κρυωσει αρκετα θελει προσοχη. 
εγω που το εκοψα σχετικα χλιαρο ηταν οκ αλλα μαλλον εχεις δικιο γι αυτο και προτεινα σαν εναλλακτικη τις ταλιατελες και εγω την επομενη φορα ετσι θα το κανω :grin
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )