Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Παρασκευή, 06/02/09 |
Χοιρινό (γουρουνάκι) γάλακτος μαριναρισμένο και γεμιστό ψημένο ολόκληρο στον φούρνο - απο τα Χανιά της Κρήτης!! Η συνταγή αυτή είναι ευγενική προσφορά του εξαιρέτου κ. Ηλία Μαμαλάκη!! Μου την έστειλε ο ίδιος! Απολαύστε την τώρα τις Απόκριες!!!…
Υλικά Για το μαρινάρισμα: - 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ανακατεμένο με 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.
Για την γέμιση : - 10-15 ξερά σύκα
- 10-15 ξερά δαμάσκηνα
- 3 καρότα καθαρισμένα
- 2 μήλα
- 10 κάστανα καθαρισμένα
- 2 μήλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Για το ψήσιμο:- Μοσχοκάρυδο
- 1ον Μίγμα Επάλειψης : από μέλι , βούτυρο, θυμάρι και χυμό πορτοκαλιού.
- 2ον Μίγμα Επάλειψης :ανακατεύουμε: μέλι, μουστάρδα μπαλσάμικο , λάδι και κρασί για μια νόστιμη και καραμελωμένη πέτσα.
Εκτέλεση: - Σε μια μεγάλη λεκάνη ετοιμάζουμε τη μαρινάτα, και βάζουμε μέσα το γουρουνόπουλο. Το αφήνουμε όλη την νύκτα στο ψυγείο , γυρίζοντας το από καιρού εις καιρόν, για να μαριναριστεί ολόκληρο.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα τα μήλα , τα κρεμμύδια το σκόρδο. Καθαρίζουμε τα κάστανα.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα καθαρισμένα λαχανικά τα μήλα και τα κάστανα της γέμισης, και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα σύκα , και τα δαμάσκηνα, το κρασί, και ένας ποτηράκι χυμό πορτοκάλι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε την γέμιση.
- Ετοιμάζουμε το μίγμα , για την επάλειψη.
- Ανακατεύουμε ένα ποτήρι μέλι, 2 κουταλιές βούτυρο, τρίβουμε θυμάρι και 1 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
- Γεμίζουμε το γουρουνόπουλο με την γέμιση, ράβουμε το άνοιγμα και
- Τρίβουμε από επάνω μοσχοκάρυδο.
- Το βάζουμε στο φούρνο
- Μισή ώρα πριν το ξεφουρνίσουμε τελικά , αλείφουμε όλο το γουρουνόπουλο με το μίγμα της επάλειψης. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για να γλασαριστεί και να πάρει χρώμα..
Καλή επιτυχία !!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 18581 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/10 )
|