Υλικά
- 500 γρ. μοσχάρι
- 500 γρ. χοιρινό (όλα τα κρέατα κομμένα σε κομμάτια)
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 1 1/2 κ. κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κουτί μανιτάρια ή φρέσκα
- 2μεγάλες κρέμες γάλακτος
- κρασί λευκό
- αλάτι - πιπέρι
- λίγο λάδι ή βούτυρο
Εκτέλεση - Χρησιμοποιούμε ένα σκεύος (τηγάνι) με λίγο βούτυρο ή λάδι για κάθε είδος κρέατος. Τσιγαρίζουμε τα κρέατά μας μέχρι να κατεβάσουν και να πιούν τα υγρά τους.
- Τα ενώνουμε στην χύτρα ή την κατσαρόλα που θα ψήσουμε το φαγητό.
- Σ'ενα τηγάνι από αυτά που ήδη χρησιμοποιήσαμε τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια πάλι με ελάχιστο λάδι. Τα προσθέτουμε και αυτά στα κρέατα.
- Κάνουμε το ίδιο και με τα μανιτάρια (τσιγάρισμα και μέσα στην κατσαρόλα με τα άλλα υλικά).
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε κρασί τόσο όσο να σκεπαστεί το φαγητό και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας. Στην χύτρα θέλει 20 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το φαγητό και πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού η κρέμα.
- Σερβίρεται με ρύζι.
Σημείωση: Γίνεται αρκετή ποσόστητα κρέατος. Μπορούμε να μειώσουμε ανάλογα τις ποσότητες των υλικών. Το μυστικό είναι ότι όσο είναι το κρέας πρέπει να είναι και τα κρεμμύδια. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 17138 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |