Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αγκινάρες "μουσακά" Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xanthibax   
Δευτέρα, 09/02/09
dscn0214_800x600_400_01

Ο μουσακάς είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά !!!όμως δεν μου αρέσει να μαγειρεύω λαχανικά εκτός εποχής.

Γιαυτό και τώρα που υπάρχουν πολλές αγκινάρες έφτιαξα μια παραλλαγή μουσακά με αγκινάρες.
Υλικά
  • 8 τρυφερές αγκινάρες
  • Χυμό λεμονιού
  • 400 γραμ. κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 300 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • Αλάτι , φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι
  • Για τη σάλτσα
  • 500γραμ. γιαούρτι σακούλας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (Ρεγγάτο ή κεφαλοτύρι)
Διαδικασία
  • dscn0208_800x600_400
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε νερό με λεμόνι κατά τα γνωστά. Κρατάμε και τα κοτσάνια τους αν είναι τρυφερά.
  • Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις αγκινάρες για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε σε σουρωτήρι.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο με λίγο νερό και βράζει.
  • Προσθέτουμε το λάδι (κρατώντας 2-3 κουταλιές) σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τον κιμά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα ντοματάκια αλάτι πιπέρι και πολύ λίγο νερό.
  • Βράζουμε τον κιμά μέχρι να τελειώσει η σάλτσα του και να μείνει στεγνός.
  • dscn0212_800x600_400Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και περνάμε ελαφρά τις αγκινάρες.
  • Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και στρώνουμε σε ταψί ή πυρέξ τις μισές.

  • Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και ξανά από πάνω τις υπόλοιπες αγκινάρες.
  • Σε μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ¾ του τυριού και λίγο πιπέρι..
  • Όταν έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα την στρώνουμε πάνω από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30-35 λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 14413
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 10-02-2009 16:10
 
πάω να βρω αγγινάρες.....Ξανθή αν είναι κατεψυγμένες?
 
ekaterini
2. 10-02-2009 16:23
 
Κάτια ναι μπορείς και με καταψυγμένες βάλε όμως λίγο λεμόνι στο νερό που θα τις βράσεις. 
α και είναι και διαίτης!!!!
 
xanthibax
3. 10-02-2009 17:23
 
Ωραία συνταγή Ξανθή και μερσί πολύ!Λοιπόν, μολονότι οι αγγινάρες με πειράζουν,επειδή είναι αγαπημένες όλο και τις τρώω.Και επειδή ο αγαπημένος μου δεν τρώει κρέας κάνω την παραλλαγή με τόνο κονσέρβα, αντί κιμά. Για πιο ελαφρυά μπεσαμέλ φτιάχνω "ορφανή" δηλαδή με ζουμάκι απ τις αγγινάρες, αλευράκι, λίγο λαδάκι και κρασάκι. Το έχω κάνει με καταψυγμένες αλλά και με κονσέρβα αγγινάρες. Εννοείται ότι οι φρέσκες είναι πρώτο πράγμα.Κάλλιστα όμως και με κανονική μπεσαμέλ είναι ωραίο. Μη σας ξενίζει ο τόνος, του παει πολύ.
 
Nena
4. 10-02-2009 17:24
 
Συμπληρώνω: Τις καταψυγμένες ή την κονσέρβα, βράζω με λίγο κρασάκι λευκό.
 
Nena
5. 11-02-2009 15:31
 
Ωραια ιδεα αντι για μπεσαμελ να βαζουμε γιαουρτι με αυγα, και ναναι και λαϊτ ακομη καλλιτερα@.... :grin :p  
Ειναι και παναλαφρος! Εχαριστουμε ξανθη! :roll :grin :?
 
pastaflora
6. 10-02-2009 20:12
 
h suntagh einai thaumasia idea!!me mikrodiafoeres!!einai thema geushs ths kathe mias mas!!! 
kati allo kai sugnwmh pou to grafw edw!!alla den mporw na mpw pouthena allou!!gia na grapsw..giati duskoleuomai na mpw kai sthn istoselda,meta apo pollu kairo mphka gia ligo exthes,kai twra alla dia mesou food/cooking klp klp !!1 
tha parakalousa as mou grapsei mia apo esas sto e-mail mou???sas euxaristw!!!kai zhtw sugnwmh!!!
 
kleiw
7. 10-02-2009 22:15
 
Μπράβο, Ξανθή. Πολύ ωραίο φαγητό και πρωτότυπο κυρίως. Ειδικά το γιαούρτι αντί για μπεσαμέλ νομίζω πως είναι μια πολύ καλή ιδέα. :grin
 
despoinaki
8. 10-02-2009 23:09
 
Τρομερό το φαγάκι σου Ξανθή.Δεν το έχω φάει βέβαια σαν μουσακά αλλά μεμονωμένες τις αγκινάρες με κιμά και μπεσαμέλ αλλά πιστεύω ότι έτσι θα είναι ακόμα πιο νόστιμο. 
Γεια στα χεράκια σου. :zzz
 
Line
9. 11-02-2009 10:57
 
Τέλειο φαγητό Ξανθή. :upset Θα το φτιάξω (ίσως και απόψε). Μ’ αρέσει γιατί αποφεύγεις το τηγάνισμα που απαιτεί ένας κανονικός μουσακάς. :)
 
Mary
10. 11-02-2009 15:32
 
Μαίρη περιμένω τη γνώμη σου!!!!
 
xanthibax
11. 02-11-2010 17:18
 
Πολύ ωραίο αυτό το φαγητό, εγώ το φτιάχνω με μπεσαμέλ αντί για τη σάλτσα που περιγράφεις αλλά την επόμενη φορά θα ακολουθήσω τη συνταγή σου πιστά και θα σου πω εντυπώσεις. Μ'αυτό τον τρόπο έμαθε ο άντρας μου να τρώει τις αγκινάρες, το λατρεύει κι εκείνος!!! :) :) 
Μπράβο Ξανθή που την ανέβασες!!!
 
Constance

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός