Ο μουσακάς είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά !!!όμως δεν μου αρέσει να μαγειρεύω λαχανικά εκτός εποχής. Γιαυτό και τώρα που υπάρχουν πολλές αγκινάρες έφτιαξα μια παραλλαγή μουσακά με αγκινάρες.Υλικά
- 8 τρυφερές αγκινάρες
- Χυμό λεμονιού
- 400 γραμ. κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 300 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- Αλάτι , φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 1/3 φλιτζάνι λάδι
- Για τη σάλτσα
- 500γραμ. γιαούρτι σακούλας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (Ρεγγάτο ή κεφαλοτύρι)
Διαδικασία -
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε νερό με λεμόνι κατά τα γνωστά. Κρατάμε και τα κοτσάνια τους αν είναι τρυφερά.
- Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις αγκινάρες για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε σε σουρωτήρι.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο με λίγο νερό και βράζει.
- Προσθέτουμε το λάδι (κρατώντας 2-3 κουταλιές) σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τον κιμά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα ντοματάκια αλάτι πιπέρι και πολύ λίγο νερό.
- Βράζουμε τον κιμά μέχρι να τελειώσει η σάλτσα του και να μείνει στεγνός.
- Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και περνάμε ελαφρά τις αγκινάρες.
- Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και στρώνουμε σε ταψί ή πυρέξ τις μισές.
-
- Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και ξανά από πάνω τις υπόλοιπες αγκινάρες.
- Σε μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ¾ του τυριού και λίγο πιπέρι..
- Όταν έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα την στρώνουμε πάνω από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30-35 λεπτά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 17754 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |