Φυσέκια (πρασοντολμάδες) στο φούρνο |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Τρίτη, 10/02/09 |
Υλικά
- Κομμάτια 7 πόντων από λευκά χοντρά πράσα ζεματισμένα & στυμμένα ελαφρά
- ½ κιλό κιμάς
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές λάδι
- 5 κόκκους μπαχάρι ολόκληρους
- 1/8 του μικρού κουταλιού κύμινο τριμμένο
- 1/3 της κούπας; Ρύζι απλό πλυμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ ή 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ντομάτα με τον χυμό της (ώριμη)
- ¼ κούπας νερό για την ζύμη και
- 1-2 φέτες βρεγμένη και καλά στυμμένη ψίχα ψωμιού
- αλάτι και πιπέρι
- 2-3 ποτήρια νερό και έξτρα λάδι για το ψήσιμο στον φούρνο
- 1 σκεύος (ταψάκι πυρέξ)
Για το αυγολέμονο - 2 αυγά κτυπημένα με
- 1 ½ λεμονιού χυμό και
- 1 ½ κουταλιά της σούπας νισεστέ
Εκτέλεση - Ζυμώνω τα υλικά, και πλάθω κεφτεδάκια μακρουλά σαν σουτζουκάκια.
- Τα τυλίγω απ έξω σε φύλλο πράσου σαν ρολάκια να μοιάζουν σαν φυσέκια (φυσίγγια), και τα αραδιάζω στο πυρέξ.
- Κατόπιν ρίχνω και το νερό το πολύ και έξτρα λάδι, και αλατοπιπερώνω και λίγο κύμινο ακόμη μαζί με τους σπόρους του ολόκληρου μπαχαριού.
- Ψήνω στον φούρνο, στους 250ο Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν, και να πιούνε το μισό ζουμί τους, πού πρέπει να είναι νόστιμο.
- Έχω ετοιμάσει το λαδολέμονο, και μόλις τα ξεφουρνίσω, τα περιχύνω με αυτό, και
- Κουνάω το ταψί μου να πάει παντού το αυγολέμονο. Σερβίρονται ζεστά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5276 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/04/09 )
|