Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Μακαρόνια με κιμά και άλλα μυρωδικά
Μακαρόνια με κιμά και άλλα μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Lydia   
Τρίτη, 05/06/07
(6 άτομα)

Τι θα χρειαστούμε

  • 2 πακέτα μακαρόνια Barilla Spaghetti Nr. 5 δηλαδή 1 κιλό (γιατί σίγουρα θα φάτε και δεύτερο πιάτο...)
  • 1 κιλό κιμά (1/2 κιλό μοσχαρίσο + ½ κιλό αρνί)
  • 650 γρ. κρεμμύδια ψηλοκομμένα
  • 4 ντομάτες ή 1 κουτί πουμαρό με κομματάκια ντομάτας
  • 200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες η λιωμένο
  • 1 καρρότο τριμμένο πολύ
  • 1-2 κλωναράκι κανέλα
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας worcester sauce
  • Ένα κουταλάκι μέλι ή ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Λίιιιιιιγη ρίγανη (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο & Βούτυρο & Αλάτι & Πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας
  • Τυρί (εγώ φανατική γραβιέρα Αστακού – οι άλλοι παρμεζάνα)
Παρασκευή
Βράζω μακαρόνια, τα σουρώνω (κρατάω λίγο νερό που ίσως χρειαστεί, βλέπε κάτω) και τα καίω με ελαιόλαδο ή lurpak ανάλογα τι θα βρώ μπροστά μου.
Ρίχνω το λάδι, σωτάρω κρεμμύδια. Ρίχνω αμέσως το κιμά και σωτάρω μαζί με τα κρεμμύδια. Σβήνω με την worcester sauce και το κρασί.
Ρίχνω σκόρδο, καρρότο, όλα τα ντοματοειδή, το μέλι, πιπέρι, κανέλα, αλάτι, γαρύφαλλο και τα δαφνόφυλλα. Αφήνω μέχρι να πάρει μια βράση και κατεβάζω θερμοκρασία στο 2 (πολύ χαμηλά).
Έαν θέλει και άλλο νερό προσθέτω από των μακαρονιών που έχω κρατήσει.
Σερβίρω σε 6 πιάτα ρίχνοντας μπόλικο τυρί (5 με παρμεζάνα, 1 με γραβιέρα Αστακού)
Άντε, έαν έχω ρίχνω και λίγο μαϊντανό για πρασινάδα στο πιάτο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12457
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 14/07/10 )