Υλικά
- Πατάτες για ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους
- μερικές σκελίδες σκόρδο
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 μπρίκι μεγάλο νερό
- 1 κύβο Maggi βοδινό
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες ούτε πολύ λεπτές ούτε πολύ χοντρές. Το ίδιο και τα σκόρδα. Στρώνουμε στο πυρέξ μια στρώση πατάτες και λίγο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τις ποσότητες στις πατάτες και τα σκόρδα τις κανονίζουμε εμείς ανάλογα με το πυρέξ μας. Πρέπει να έχουμε τρεις στρώσεις πατάτας-σκόρδου. Στη συνέχει ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε μέσα τον κύβο. Ρίχνουμε το ζωμό στο πυρέξ. Αν χρειάζεται βάζουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να καλύψει κάπως τις πατάτες. Ψήνουμε για μισή ώρα σε φούρνο με αέρα. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε ακόμη ένα τέταρτο ή μέχρι να πάρει χρώμα. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 25661 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |