Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Πατάτες στο φούρνο με κρέμα γάλακτος
Πατάτες στο φούρνο με κρέμα γάλακτος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από filadelphia   
Παρασκευή, 13/02/09
Υλικά
  • Πατάτες για ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους
  • μερικές σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 μπρίκι μεγάλο νερό
  • 1 κύβο Maggi βοδινό
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες ούτε πολύ λεπτές ούτε πολύ χοντρές. Το ίδιο και τα σκόρδα.
Στρώνουμε στο πυρέξ μια στρώση πατάτες και λίγο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τις ποσότητες στις πατάτες και τα σκόρδα τις κανονίζουμε εμείς ανάλογα με το πυρέξ μας. Πρέπει να έχουμε τρεις στρώσεις πατάτας-σκόρδου. Στη συνέχει ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε μέσα τον κύβο. Ρίχνουμε το ζωμό στο πυρέξ. Αν χρειάζεται βάζουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να καλύψει κάπως τις πατάτες. Ψήνουμε για μισή ώρα σε φούρνο με αέρα. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε ακόμη ένα τέταρτο ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 24168
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 15-02-2009 12:06
 
Εγω κοριτσακι βαζω μανιταρια και τριμμενο τυρι. 
Πανε πολυ με την κρεμα γαλακτος!!! :zzz
 
melita
2. 16-02-2009 11:40
 
Σίγουρα θα του πάνε πολύ, αλλά εγώ το κάνω χωρίς μανιτάρια και τυρί και το συνοδεύω με σνίτσελ πανέ. Αλλοιώς πρέπει να είναι κάτι σαν σουφλέ νομίζω και δεν χρειάζεται συνοδία.
 
filadelphia
3. 16-02-2009 13:50
 
Ωραία κι αυτή. Οι πατάτες στο σύνολο του χρόνου έχουν γίνει; Όπου έχω βρει παρόμοια συνταγή τις βράζουν πρώτα λίγο γι αυτό ρωτάω.
 
Nena
4. 16-02-2009 15:48
 
Οχι δεν τις βράζεις πρώτα. Εξαρτάται και από τις πατάτες. Αν δεις ότι δεν έχουν ψηθεί στο μισάωρο πριν την κρέμα γάλακτος, βάζει λίγο νερό και ψήνεις ξανά. Τέλος προσθέτεις την κρέμα.
 
filadelphia
5. 17-02-2009 15:46
 
Σ ευχαριστώ Μαράκι
 
Nena
6. 18-02-2009 12:30
 
Παρακαλώ. Να είσαι καλά.
 
filadelphia
7. 25-02-2009 10:06
 
Tις έφτιαξα εχθές το βράδυ σαν εναλλακτικό συνοδευτικό για τα κρεατικά μας...πολύ νόστιμες...έψησα όμως για περίπου 1 ώρα σε αντιστάσεις στους 200-210 βαθμούς (στην πρώτη σχάρα από τον πάτο της κουζίνας) και έπειτα περίπου 10-15 λεπτά με την κρέμα γάλακτος....Εύκολη και εύγευστη πρόταση για τραπέζι ή μπουφέ...νά'σαι καλά filadelphia....
 
ata
8. 25-02-2009 13:54
 
χαίρομαι που σας άρεσε. Ο χρόνος εξαρτάται από τις πατάτες πιστεύω.
 
filadelphia
9. 07-03-2009 13:25
 
Θα τις φτιάξω σήμερα το μεσημέρι.Θα είναι πολύ λαχταριστές πιστεύω.Καλό μεσημέρι.
 
ANASTAZI

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 14/02/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός