Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Κριθαράκι με κιμά στην κατσαρόλα
Κριθαράκι με κιμά στην κατσαρόλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Παρασκευή, 13/02/09
28cj2op
φωτογραφίες από το μέλος : Mary
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 600 γραμμ. Κιμά μισό χοιρινό, μισό μοσχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμ. Κριθαράκι χοντρό
  • 1 πουμαρό
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2-3 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Αλάτι πιπέρι
  • Νερό όσο πάρει
  • Λάδι
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζουμε 6 κουταλιές σούπας λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κανονικά όπως θα κάναμε κλασικά την σάλτσα κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε το κρασί, το πουμαρό, τον πελτέ, την κανέλα (για όποιον την τρώει), τον βασιλικό (αν έχουμε), και ένα ποτήρι νερού νερό. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα. Μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού νερό χλιαρό ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3-4 και ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, γιατί το κριθαράκι τείνει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Αν πιεί όλο το νερό προσθέτουμε κι άλλο. Ανακατεύουμε πάντα. Σε μισή ωρίτσα (που το κριθαράκι θα έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, θα έχει γίνει χοντρό και θα έχει μείνει ελάχιστη σάλτσα) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Το φαγητό είναι έτοιμο!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 31063
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 16-02-2009 13:40
 
Ωραιότατη συνταγή. Κάτι από γιουβέτσι κατσαρόλας αλλά με κιμά. Μμμμ ενδιαφέρον.
 
Nena
2. 16-02-2009 16:40
 
Μαρίνα αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδικά φαγητά μου..... :grin
 
ekaterini
3. 20-10-2009 22:21
 
Πολύ ωραίο το φαγητό αυτό που το κάνω αρκετά συχνά. Αρέσει πολύ στα παιδιά. Μιας και το έφτιαξα απόψε είπα να σου βάλω και φωτό.
 
Mary
4. 06-04-2009 14:43
 
Αχ σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη! Τώρα είδα τη φωτό! Αχ εσύ το κάνεις ακόμα πιο ζουμερό..μιαμ μιαμ
 
Marinaki
5. 11-11-2009 18:22
 
Αχ, πολύ το ζήλεψα αυτό το φαγάκι...θα μπει στο πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδος :zzz
 
Flora
6. 12-11-2009 14:53
 
Αχ ναι είναι τέλειο!! Κι εγώ χθες το ξανάφτιαξα!!
 
Marinaki
7. 12-11-2009 14:55
 
Εγω για τον μικρου μου οταν θελω να τον ταισω μακαρονια μεκιμα παντα ετσι τα φτιαχνω με κριθαρακι. 
Ειναι τελειο!!
 
margarita79
8. 07-04-2012 22:00
 
Πολύ ωραίο καθημερινό φαγητό! Το κάνουμε και εδώ στην Κύπρο. Εγώ βάζω και κύμινο, του πάει πολύ.
 
Lily74
9. 16-10-2013 12:25
 
το έφτιαξα και με κριθαράκι με μακαρονάκι κοφτο! ωραίο έγινε!
 
vasou123

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 20/10/09 )