Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ομελέτες διάφορες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από georgechef   
Κυριακή, 15/02/09
Γεμιστες ομελετες μεξικανικα
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1/4 κουτ. του γλυκού έτοιμη κρέμα ταρτάρ
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζανιού χονδροτριμμένο τσένταρ
  • 1 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη τομάτα
  • 1 λιωμένη πράσινη, καυτερή πιπερίτσα
  • 2 κουτ. της σούπας ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζανιού γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεγάλη ταχύτητα, τα ασπράδια και την κρέμα ταρτάρ, μέχρι να ετοιμάσουμε σφιχτή μαρέγκα.
  • Αναμιγνύουμε τους κρόκους και το αλεύρι σε ένα μπολ και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμο μίγμα. Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας ελαφρά. Κατόπιν, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, το τσένταρ και την παρμεζάνα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
  • Αλείφουμε με 1 κουταλιά βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι ή άλλο, αντίστοιχο σκεύος που να μπορεί να μπει στο φούρνο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο. Αδειάζουμε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα από το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σκουρύνει από κάτω. Μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε την ομελέτα από το φούρνο και την κόβουμε στη μέση, ετοιμάζοντας δύο μισοφέγγαρα. Σε κάθε μισοφέγγαρο μοιράζουμε τη μισή ποσότητα από την πράσινη καυτερή πιπερίτσα, την τομάτα, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και το γιαούρτι. Διπλώνουμε το κάθε μισοφέγγαρο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, σχηματίζοντας δύο φακελάκια.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την αρχή, με την υπόλοιπη μαργαρίνη ή το βούτυρο, το υπόλοιπο μίγμα της μαρέγκας και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Σερβίρουμε τις ομελέτες ζεστές.
Ομελέτα με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

  • 8 αυγά
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
  • 1 πράσινη ή κίτρινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • αλάτι και λίγη ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 1 μπολ στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτά μπαστουνάκια. Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε ένα μικρό κουταλάκι βαλσαμικό ξίδι. Διατηρούμε τα λαχανικά ζεστά.
  • Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε σε ένα μπολ. Τηγανίζουμε 4 ομελέτες σε ένα μικρό τηγάνι ή σαγανάκι. Τις γεμίζουμε με το μίγμα των λαχανικών.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού αναμιγνύοντας καλά τα υλικά της. Περιχύνουμε τις ομελέτες με τη σάλτσα γιαουρτιού και ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Ομελέτα σουφλέ με βερίκοκα και ινδική καρύδα
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
  • 4 αυγά
  • 6 βερίκοκα πλυμένα και κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουτ. της σούπας κρέμα καρύδας
  • 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. της σούπας καφέ ζάχαρη
  • λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σπάμε τα αυγά και ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να ετοιμάσουμε παχύρρευστο και ανοιχτόχρωμο μίγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, την οποία ενώνουμε απαλά, με μια ξύλινη σπάτουλα, με το μίγμα των κρόκων.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα βερίκοκα, λίγα κάθε φορά, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας την καφέ ζάχαρη. Μόλις καραμελωθούν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα βερίκοκων στο μισό μίγμα της ομελέτας. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο μισό μίγμα της ομελέτας, στην οποία έχουμε προσθέσει τα υπόλοιπα καραμελωμένα βερίκοκα.
  • Σερβίρουμε τις ομελέτες πασπαλίζοντας με τη τριμμένη καρύδα και περιχύνοντας με το μέλι.
Σάντουιτς ομελέτας

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

  • 8 αυγά
  • 4 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 4 φρέσκιες τομάτες ή αρκετές λιαστές
  • 8 φέτες ζαμπόν της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. της σούπας σπόρους κουκουναριού, καβουρντισμένους
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη σάλτσα Γουόστερσαϊρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες τομάτες (αντί για λιαστές), ακολουθούμε την εξής διαδικασία: κόβουμε τις τομάτες σε στρογγυλές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις ψήνουμε για 15 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο, ότι τομάτες και να χρησιμοποιήσουμε.
  • Σπάμε τα αυγά σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ζωηρά για μερικά λεπτά. Ψήνουμε την ομελέτα σε δύο δόσεις.
  • Κόβουμε την κάθε ομελέτα σε 4 κομμάτια. Οι ομελέτες μας θα πρέπει να παραμείνουν κρεμώδεις και όχι στεγνές. Ετοιμάζουμε σάντουιτς με κομμάτια ομελέτας και ζαμπόν, τομάτες και φύλλα ρόκας, καλά πλυμένα.
  • Πασπαλίζουμε με τους καβουρντισμένους σπόρους κουκουναριού και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγη σάλτσα Γουόστερσαϊρ.
Φριτατα μεσογειακή

Από τα πιο νόστιμα πρώτα πιάτα της Μεσογειακής Κουζίνας, η φριτάτα ετοιμάζεται εύκολα και, μάλιστα, όπως και η στραπατσάδα,μπορεί να ετοιμαστεί με μία πληθώρα υλικών που θα βρούμε στο ψυγείο ή το ντουλάπι μας. Όπως τα περισσότερα πιάτα αυτού του αφιερώματος, εκτός από πρώτο, μπορεί να σερβιριστεί και σαν κύριο, σε ένα ανεπίσημο γεύμα ή σε δείπνο.

ΥΛΙΚΑ
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 μικρά ξερά κρεμμύδια
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα, αποφλοιωμένα τοματάκια
  • 1/2 κιλό ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ματζουράνα ξερή
  • 1/2 κουτ. του γλυκού βασιλικό ξερό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 6 αυγά
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • μαϊντανό και τοματάκια κοκτέιλ για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
 ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ **

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα για 8 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις τομάτες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε τις τομάτες και τα κρεμμύδια με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε το μίγμα αυτό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ρίχνουμε το ζαμπόν, το τυρί, τη μαντζουράνα, το μαϊντανό, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι στο μπολ με τα κρυωμένα κρεμμύδια και τις τομάτες. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  • Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα τηγάνι ή πολύ ρηχό σκεύος που να μπορεί να μπει και στο φούρνο. Τηγανίζουμε τη φριτάτα στο μάτι της κουζίνας και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ψηθεί από κάτω, μέχρι τη μέση. Το πάνω μέρος της φριτάτας παραμένει ωμό. Δεν ανακατεύουμε. Μόλις ψηθεί καλά η φριτάτα από κάτω (το βλέπουμε αυτό, αν μετακινήσουμε το τηγάνι με γρήγορες κινήσεις και δούμε ότι η φριτάτα κινείται), τη μεταφέρουμε σε ζεστό γκριλ και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί και το πάνω μέρος. Δεν αφήνουμε τη φριτάτα να ροδίσει, γιατί θα στεγνώσει. Σερβίρουμε τη φριτάτα ζεστή, σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμη και κρύα. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τοματάκια κοκτέιλ και κλαράκια μαϊντανού.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6176
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 16-02-2009 23:26
 
Εξαιρετικά πιάτα και αριστοτεχνικοί συνδιασμοί. Ευχαριστούμε πολύ!!!!
 
KristineS
2. 17-02-2009 15:38
 
Τέλειες όλες! Ευχαριστώ κι εγώ.
 
Nena
3. 13-03-2009 12:26
 
Εξαίσιες οι συνταγες.Λένε για μπουφέ?Έχω την Τρίτη και έχω αγχωθεί.. :? :?
 
gina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )