Αυτή τη συνταγή την επινόησα χθες που έφτιαχνα την Tarte Tatin. Επειδή περίσεψαν μικρά κομματάκια σφολιάτα, τα ένωσα και έφτιαξα μια σφολιατένια καρδούλα...Είχα και μια μπανάνα παραωριμασμένη ενα στάδιο πριν τον τενεκέ και κάπως έτσι ξεκίνησε... Τα υλικά είναι δυστυχώς για μια πολύ μικρή τάρτα. όταν μπορέσω θα την φτιάξω σε κανονική δόση και θα προσθέσω τα υλικά...Προς το παρόν σας παραθέτω αυτό που έφτιαξα χθες.
Υλικά - Σφολιάτα
- 50γρ μαύρη σοκολάτα 75% κακάο
- 1 φλιτζανάκι κρέμα γάλακτος (ίσως λιγότερο)
- 1 μπανάνα
- μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
- Κόβουμε την σφολιάτα σε σχήμα καρδιάς.
- Την βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την γεμίζουμε φασόλια (για να μην φουσκώσει)
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά).
- Κόβουμε την μπανάνα φετούλες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μαύρη ζάχαρη και μόλις λιώσει ρίχνουμε τις μπανάνες και τις καραμελώνουμε.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή στο μικροκυμάτων!).
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος την οποία προσθέτουμε σιγά σιγά στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε τόση κρέμα ώστε το μείγμα να είναι παχύρευστο για να μπορεί να σταθεί στην τάρτα.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τις μπανάνες πάνω στη σφολιάτα και ρίχνουμε από πάνω την σοκολάτα.
Είναι πολύυυ νόστιμο!!! (Να σημειώσω ότι η καραμέλα που περίσεψε στο τηγανάκι όταν κρύωσε έγινε υπέροχες καραμελίτσες με γεύση μπανάνα!!!) Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 13743 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |