Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιτάκια ποντιακά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pxpontios   
Τρίτη, 17/02/09
Συστατικά:
  • 1 ζυμάρι από το φούρνο (ή το ζυμώνουμε στο σπίτι με μαγιά)
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 χούφτα μαϊντανός
  • 2 αβγά
  • 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνετε το ζυμάρι. Το μοιράζετε σε μικρά κομμάτια που πλάθετε σε μπαλάκια. Με τα δάχτυλα ανοίγετε τα μπαλάκια σε πιτάκια σε διάσταση όσο ένα πιάτο του τσαγιού και τα τοποθετείτε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Μέσα σε λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με δύο αβγά, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Παίρνετε μέρος από τον κιμά ανάλογο με τα πιτάκια και το στρώνετε πάνω στα πιτάκια σε πάχος 1 εκατ. Το ισιώνετε με το χέρι σας και το σκεπάζετε με λεπτές φέτες από ώριμες ντομάτες. Βάζετε από πάνω ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο τόσο όσο να κάνει χρώμα από κάτω η πιτούλα και να ψηθεί ο κιμάς.
Τρώγονται ζεστά-ζεστά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6057
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 18-02-2009 12:37
 
Τέλεια τα πιτάκια σου! Μου θυμίζουν το τούρκικο Λεχματζούν. Αυτό που θέλω να μου πεις είναι που μπαίνει ο μαϊντανός. Στον κιμά ή τον πασπαλίζεις από πάνω πριν τα ψήσεις?
 
Mary
2. 18-02-2009 14:03
 
Ποιά είναι η δοσολογία για το ζυμάρι :roll ? Είμαι άσχετη με τα ζυμάρια αλλά επειδή φαίνονται πολύ νόστιμα, θα ήθελα να το δοκιμάσω.
 
Soultana
3. 18-02-2009 16:08
 
Συμφωνω ,πολυ ωραια η συνταγη!! 
Μπραβο σου!!!
 
melita
4. 18-02-2009 17:15
 
Εκτός απ την αναλογία για ζυμη, πες μας αν είναι ζυμάρι του φούρνου πόσο να ζυγίζει? Πάντως πολύ ωραία συνταγή. Ευχαριστώ.
 
Nena
5. 18-02-2009 18:09
 
φανταστική ιδέα 8)
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/02/09 )