Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σιρόν (Ποντιακό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pxpontios   
Τρίτη, 17/02/09
Συστατικά:
Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
Για το γαρνίρισμα:
  • 1 ½ κιλό γιαούρτι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
  • αλάτι – πιπέρι – ξύδι
  • 100 γραμμ. σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Έχετε το αλεύρι πάνω στο μάρμαρο, ανοίγετε ένα λακκάκι στο κέντρο και αρχίζετε να το ραντίζετε με λίγο νερό χλιαρό, με το λάδι και το ξύδι. Παίρνετε σιγά-σιγά το αλεύρι γύρω-γύρω (κρατάτε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο για να το μεταχειριστείτε στο άνοιγμα των φύλλων). Ζυμώνετε περί τα 10 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να γίνει μέτρια, ούτε πολύ σφικτή ούτε πολύ μαλακιά. Τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζετε το ζυμάρι σε 10-12 μέρη και ανοίγετε αντίστοιχα φύλλα. Ψήνετε τις πιτούλες – φύλλα πάνω σε καυτό σίδερο (στην ηλεκτρική κουζίνα) κι αμέσως τις τυλίγετε σε ρολά όπως το σαραγλί.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και τακτοποιείτε τις πιτούλες-ρολά κοντά την μία στην άλλη. Κοπανίζετε το σκόρδο στο γουδί και ανακατεύεται το σκόρδο, το γιαούρτι, αλάτι-πιπέρι, λάδι-ξύδι. Με το μίγμα του γιαουρτιού σκεπάζετε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Καίτε τέλος το βούτυρο και το περιχύνετε πάνω στο γιαούρτι να πάει παντού.
Τέλος βάζετε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 6018
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 18-02-2009 22:24
 
Φιλαράκι νά σου πώ, τόχεις φάει το φαγητό αυτό; είναι ωραίο;
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 18/02/09 )