Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γίδα βραστή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Τετάρτη, 18/02/09

Χειμωνιάτικο φαγητό... 

Υλικά

  • 1,5 – 2 κιλά γίδα μπούτι, κομμένο μερίδες χωρίς το κόκκαλο
  • το κόκκαλο από το μπούτι σπασμένο στα δύο να χωράει στην κατσαρόλα
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, 1 κουτ. γλυκού πιπέρι σε κόκκους,
  • 1 φλυτζ. ρύζι καρολίνα
  • φρέσκια ρίγανη, λεμόνι, πιπέρι στο μύλο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αυτό το κρέας θέλει βράσιμο το πρωί 45-50 λεπτά στη χύτρα, αλλιώς σιγανό βράσιμο από την προηγούμενη, όλη νύχτα.

Στη χύτρα: Βράζουμε  νερό τόσο όσο να καλύπτει μόλις το κρέας, και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κρέας, το κόκαλο, το κρεμμύδι ολόκληρο, αλάτι και πιπέρι και 1 κλαδάκι ρίγανη. Μόλις ξαναπάρει βράση, αφαιρούμε όσο αφρό -αν- σχηματιστεί, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε για 45 λεπτά. Ανοίγουμε και ελέγχουμε αν είναι έτοιμο. Αν ναι, βγάζουμε το κρέας, πετάμε το κόκαλο και σουρώνουμε τον ζωμό μην τυχόν έχει κανένα κοκαλάκι. Ξαναρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει, μέχρι το μεσημέρι που θα φάμε. Μόλις κρυώνει αφαιρούμε το λίπος που πήζει και επιπλέει πάνω πάνω. 30 λεπτά πριν την ώρα του φαγητού, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε να πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.

Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη, λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνοδεύουμε με πικάντικο κεφαλοτύρι, ψημένο ψωμί, και κρασί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 19336
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός