Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σκουμπρόπιτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pxpontios   
Πέμπτη, 19/02/09
Συστατικά:
  • 1 κιλό ζυμάρι ανεβασμένο με μαγιά μπύρας
  • 8 σκουμπριά κανονικού μεγέθους
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι, λάδι ανάλογο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σκουμπριά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλίτσες και την κάθε μια την ανοίγουμε (κατά προτίμηση με τα δάχτυλα) σε σχήμα αβγοειδές και πάχος σχεδόν ενός δαχτύλου. Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε από δύο σκουμπριά. Γυρίζουμε το φύλλο και πιάνοντας το από τις άκρες του από λίγο-λίγο καλύπτουμε τα ψάρια μέσα στο φύλλο (σχηματίζοντας έτσι ένα φαγώσιμο καραβάκι). Ρίχνουμε το κάθε καραβάκι απευθείας στην πλάκα του φούρνου ή μέσα σε ταψάκι αλειμμένο με βούτυρο) και αφού ροδίσουν επάνω και κάτω το βγάζουμε και το αλείφουμε με λίγο βουτυράκι φρέσκο σε όλη την επιφάνεια της πίτας και του σκουμπριού. Το σκεπάζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν με τον ατμό. Τότε όλη η νοστιμάδα του σκουμπριού απορροφάται από την ζύμη καθώς τρέχει από το ψάρι μαζί με το βουτυράκι που λιώνει. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φούρνο ψηστιέρα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2577
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/02/14 )