Μια σαλάτα που τρώγαμε πολύ συχνά στο χωριό του πατέρα μου στην Μάνη και που βρήκα την συνταγή της στο ημερολόγιο 2004 της Εύης Βουτσινά. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Πάει πολύ σε τραπέζι με κρεατικά Yλικά - 2 πορτοκάλια ζουμερά (εγώ καμμιά φορά αντικαθιστώ το ένα πορτοκάλι με γκρειπ φρουτ, ροζ κατά προτίμηση)
- 1 πράσο (μόνο το άσπρο) ή ένα κρεμμύδι ξερό
- μία χούφτα ελιές
- 1 κουταλιά σταφίδες
- αλάτi, πιπέρι
- λάδι και ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση - Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια γύρω γύρω, βγάζουμε όλη την άσπρη μεβράνη, τα κόβουμε ροδέλες και τα απλώνουμε σε πιατελίτσα.
- Από πάνω βάζουμε το πράσσο ή το κρεμμύδι κομμένα και αυτά ροδέλες λεπτές και σκορπίζουμε τις ελιές και τις σταφίδες.
- Χτυπάμε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο, το ρίχνουμε από πάνω και σερβίρουμε
Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8885 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |