Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Μιά ξεχασμένη ελληνική σαλάτα
Μιά ξεχασμένη ελληνική σαλάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Παρασκευή, 20/02/09

Μια σαλάτα που τρώγαμε πολύ συχνά στο χωριό του πατέρα μου στην Μάνη και που βρήκα την συνταγή της στο ημερολόγιο 2004 της Εύης Βουτσινά. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Πάει πολύ σε τραπέζι με κρεατικά

Yλικά
  • 2 πορτοκάλια ζουμερά (εγώ καμμιά φορά αντικαθιστώ το ένα πορτοκάλι με γκρειπ φρουτ, ροζ κατά προτίμηση)
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο) ή ένα κρεμμύδι ξερό
  • μία χούφτα ελιές
  • 1 κουταλιά σταφίδες
  • αλάτi, πιπέρι
  • λάδι και ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια γύρω γύρω, βγάζουμε όλη την άσπρη μεβράνη, τα κόβουμε ροδέλες και τα απλώνουμε σε πιατελίτσα.
  • Από πάνω βάζουμε το πράσσο ή το κρεμμύδι κομμένα και αυτά ροδέλες λεπτές και σκορπίζουμε τις ελιές και τις σταφίδες.
  • Χτυπάμε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο, το ρίχνουμε από πάνω και σερβίρουμε

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7840
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 20-02-2009 12:13
 
Επιτέλους, κορίτσι μου! νά και κατι το διαφορετικό αλλά πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
 
pastaflora
2. 20-02-2009 14:28
 
Πολύ πρωτότυπη συνταγή!! τελικά στις ρίζες μας βρίσκονται οι ωραίοτερες συνταγές!
 
Marinaki
3. 20-02-2009 15:45
 
Πρωτότυπος συνδυασμός υλικών.Εσύ κορίτσι μου θα μας τρελάνεις με αυτές τις νοστιμιές.
 
iwanna
4. 20-02-2009 21:03
 
Αν δεν λέγατε ότι είναι ελληνική συνταγή ούτε που θα πήγαινε το μυαλό μου...
 
Ranja
5. 21-02-2009 14:34
 
Μπράβο Κάτια. Βέβαια, εκείνο που μου έχει κάνει εντύπωση με τη συγκεκριμένη συνταγή, είναι πως την κάνουν και στην Αλβανία, χωρίς τις σταφίδες. Όταν την πρωτοάκουσα είχα παραξενευτεί, δοκιμάζοντάς την όμως ενθουσιάστηκα.
 
despoinaki
6. 21-02-2009 16:50
 
κορίτσια η συνταγή αυτή σ΄σύμφωνα με την κ. Βουτσινά είναι προέλευσης Θεσπρωτίας οπότε φυσικό είναι να την κάνουν και στη γείτονα χώρα.
 
xanthibax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/03/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός