Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκό του γάμου «Χαϊμαλιά-Φυλαχτά» Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 21/02/09
Γλυκό του γάμου «Χαϊμαλιά-Φυλαχτά», aπό την Σκιάθο!
Από το βιβλίο συνταγών της pastaflora
Υλικά
Για την ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι απλό μπλε,
  • λίγο αλάτι,
  • λίγο λάδι,
  • και αφού τα τρίψω αυτά τα τρία υλικά να γίνουν σαν τραχανάς ψιλός, τότε προσθέτω 1 ποτήρι χλιαρό νερό και ζυμώνω να γίνει μαλακή ζύμη αλά να μην κολάσει. Κατόπιν φτιάχνω μερικά φύλλα λεπτά και μεγάλα, και τα κόβω τρίγωνες λωρίδες σύμφωνα με τις ομόκεντρες διαμέτρους που χάραξα με την κατσαρή ρουλέτα.
Για την διακόσμηση :
  • Μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα μπαχαρικά ολόκληρα).
  • Μπόλικη άχνη ζάχαρη και
  • κανέλα σκόνη.
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα μπόλικο.
  • 1 Συρμάτινη κουτάλα.
Για την γέμιση
(Σημειώνω ότι την φτιάχνω πριν από τα φύλλα, για να μην είναι ζεστή!)
  • 100- 200 γραμ. χοντρό κοπανισμένο παξιμάδι,
  • 1 κιλό καρύδι, χοντρό αλεσμένο,
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη,
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο,
  • 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
  • ξύσμα πορτοκαλιού, ή ψιλό τριμμένο γλυκό πορτοκάλι.(φλούδα).
τα ανακατεύω και προσθέτω και το σιρόπι να γίνουν μια γέμιση όλα.
Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό, που το βράζω με 1 κιλό ζάχαρη, να δέσει αρκετά και προσθέτω 1 ποτήρι μέλι, και το ανακατεύω να γίνει πηχτό.
Εκτέλεση-γέμισμα:
  • Παίρνω μια λωρίδα και στην μυτερή της άκρη βάζω μια κουταλιά γέμιση, και κατόπιν την διπλώνω τρίγωνα σαν τυροπιτάκια γυρνώντας 5 φορές.
  • Μόλις τελειώσει το κάθε δίπλωμα , καρφώνω στις τρεις άκρες από ένα μοσχοκάρφι (γαρύφαλλο).
  • Κατόπιν βάζω σε μια μικρή κατσαρολίτσα το λάδι να κάψει, και με μια συρμάτινη κουτάλα βυθίζω το τρίγωνο να ροδίσει και να φουσκώσει, χωρίς να το αφήνω, και το ελέγχω.
  • Το βγάζω μόλις γίνει και το βάζω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Κατόπιν το κουκουλώνω με άχνη ζάχαρη και αν θέλω το στολίζω και με λίγη σκόνη κανέλα να μοσχοβολήσει κι άλλο.

Άντε και πάντα χαρές !!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7920
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 21/02/09 )