Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Αποξηραμένες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με χοιρινό κιμά
Αποξηραμένες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με χοιρινό κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 21/02/09
Παραδοσιακό. Από Αμύνταιο Δυτ Μακεδονίας!.
Ευγενική προσφορά της συνταγής από την παραδοσιακή ταβέρνα «ΚΟΝΤΟΣΟΡΟΣ»
Υλικά
  • Λεπτόσαρκες αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ζεματισμένες στο ζεστό νερό για να πάρουν την φρέσκια όψη τους.
(Σημειωτέον ότι οι αυθεντικές Φλωρίνης είναι λεπτόσαρκες Κι ξεχωρίζουν για την γλύκα και το άρωμά τους. Οι χοντρόσαρκες επίσης κόκκινες είναι από την Ξάνθη και δεν έχουν λεπτό άρωμα!)
  • Χοιρινός κιμάς κομμένος μικρά –μικρά ζαράκια, και σοταρισμένος με
  • ρύζι νυχάκι,
  • τσουμπρίκα ή θυμάρι ελάχιστο, και
  • ψιλοκομμένο σκορδάκι και
  • αρκετό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τις γεμίζω, και τις ψήνω. Είναι μεζές μούρλια.!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9276
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 21-02-2009 14:37
 
υπέροχο! :)
 
marcy
2. 21-02-2009 18:58
 
Σε ευχαριστώ ΜΑΡΣΥ! :)
 
pastaflora
3. 22-02-2009 13:10
 
Είχα την τιμή να με προμηθεύσουν μια μεγάλη αρμάθα αυθεντικές πιπεριές Φλωρίνης τις οποίες έχω δοκιμάσει σε πάρα πολλές συνταγές όπως στη φασολάδα στα ρεβίθια μου!! δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές που βρίσκουμε στις λαϊκές
 
xanthibax
4. 23-02-2009 14:06
 
Οντως!
 
pastaflora
5. 30-12-2009 18:04
 
Που θα βρω αποξυραμένες πιπεριές Φλωρίνης
 
gkakav
6. 30-12-2009 21:57
 
ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΤΙΣ ΞΗΡΑΙΝΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ...
 
pastaflora
7. 31-12-2009 17:14
 
pou allou?
 
gkakav
8. 31-12-2009 18:52
 
Αυτή την στιγμή πουθενά ! Είναι βράδυ της Πρωτοχρονιάς!!! 
Από μεθαύριο αν ταξιδέψεις κατά την Φλώρινα ή το Αμύνταιο, ή Άργος το Ορεστικό θα βρής μπόλικες από σπίτια... 
Ως τότε όμως .... 
Καλή Χρονιά !!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/11/10 )