Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης (ζαχαροπλαστείου)
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης (ζαχαροπλαστείου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 21/02/09
Υλικα
  • 1 λιτρο γαλα φρεσκο,
  • ¾ φλυτζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο, η ριζαλευρο η νισεστε,
  • 2 βανιλιες,
  • 2 κουταλιες σουπας βουτυρο η φυτινη λιωμενο,
  • 2 φυλλα απλα διπλωμενα επανω και κατω χωρις κοθρο,
Η σφολιατα κομμενη σε μεγαλα τετραγωνα κομματια για να διπλωσω με τον ιδιο τροπο και να κανω ατομικες μπουγατσες.
Εκτελεση

Αν μεταχειριστω φυλλα κρουστας τα κοβω επισης και τα βουτυρωνω ενα -ενα κανω επισης ατομικες μπουγατσες.

Τα ψηνω στους 180ο κ-200ο κ , και τα γυριζω απο την αναποδη , για να γινουν κριτσανιστα, μεχρι να ροδισουν τα φυλλα και κατοπιν τα αχνιζω με αχνη ζαχαρη και σκονη κανελλας. Τα ανοιγω σαν τσεπη και τα αχνιζω με ζαχαρη και κανελα και εσωτερικα.

Προσοχη : δεν τις σιροπιαζω ποτε!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 27713
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 22-02-2009 11:45
 
Μπουγατσααααααααααααα!!!!!!!!!! 
Μιαμμμμμμμμμμ :eek :eek
 
melita
2. 22-02-2009 13:43
 
θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!Μια φορά προσπάθησα να κάνω μπουγάτσα αλλά δεν πέτυχε :cry φαίνεται ευκολη και ελπίζω αυτη τη φορά να πετύχει! :) ευχαριστώ!!!
 
marcy
3. 22-02-2009 13:43
 
θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!Μια φορά προσπάθησα να κάνω μπουγάτσα αλλά δεν πέτυχε :cry φαίνεται ευκολη και ελπίζω αυτη τη φορά να πετύχει! :) ευχαριστώ!!!
 
marcy
4. 23-02-2009 14:30
 
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΧΤΥΠΑΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ? ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΕΠΑΝΩ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΩ?
 
PETROULA
5. 23-02-2009 14:49
 
Πετρούλα μου,  
Το φύλλο τοβουτυρώνω στο γράφω, και μετά γράφω ότι το ψήνω.... 
 
Πρίν όμως φθάσω σ' αυτό , Φτιάχνω την κρέμα, στην φωτιά δηλαδή βράζω στο μισό γαλα και στο άλλο μισό γάλα το κρύο δηλαδή προσθέτω και ανακατεύω να μην σβωλιάσει το ριζάλευρο ή σιμιγδάλι ή το νισεστέ.Και αυτό το κρύο μείγμα το ρίχνω μέσα στο ζεστό γάλα που συνεχίζω να βράζω και να ανακατεύω μέχρι να δεσει η κρέμα. Αν το θέλεις πιό γλυκό βάζεις και ζάχαρη μέσα στην κρέμα κατά τον βρασμό. Αλλιώς όταν ψηθεί ανοίγεις το φύλλο το ψημένο και πασπαλίζεις άχνη και κανέλα.
 
pastaflora
6. 21-04-2012 23:11
 
'Η περιγραφη για την εκτέλεση της συνταγης είναι δυσνοητη. Μήπως μπορείτε να ξαναγραψετε τις λεπτομερειες που αφορουν το φύλλο. Ευχαριστω
 
vaggeliw1
7. 22-04-2012 12:34
 
Για την μεν κρέμα περιγράφω και στην συνταγή και στο ...σχόλιο μου παρακάτω...,  
 
για το δε φύλλο δίνω οδηγίες στην συνταγή ...τι δεν κατάλαβες λοιπόν....?
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/08/10 )