Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπανακοτυρόπιτα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Rena   
Τρίτη, 05/06/07
ΥΛΙΚΑ
  • dsc00054_01 1 πακέτο φύλλο κρούστας (συνήθως ανοίγω μόνη μου φύλλο, χωριάτικο, αλλά εχθές δεν άντεχα και μια και το είχα στο ψυγείο..)
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • περίπου 1/2 κιλό φέτα
  • 2 αυγά
  • αλατι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

dsc00055a

Έστρωσα τα μισά φύλλα στο ταψί, λαδώνοντας τα ένα ένα, και ταυτόχρονα ζεμάτισα το σπανάκι μαζί με τις άλλες πρασινάδες στην κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο λάδι. Όταν είχαν αρχίσει να "μαραίνονται" έβγαλα την κατσαρόλα από τη φωτιά την άδειασα σε ένα μεγάλο μπωλ και πρόσθεσα 2 αυγά, αλατοπίπερο, και τέλος τη φέτα. (Προσοχή στο αλάτι σας, αν η φέτα είναι ιδιαίτερα αλμυρή).Βεβαιώθηκα ότι το μείγμα μου δεν είχε πολλά υγρά, και άδειασα τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Έστρωσα τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι με το γνωστό τρόπο, φύλλο και λάδωμα με το πινελάκι, και μετά τη χάραξα σε κομμάτια. (Τα φύλλα τα έστρωσα λίγο τσαλακωμένα, νομίζω φουσκώνουν καλυτερα έτσι). Έβαλα την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και έψησα περίπου 40 λεπτά στους 180ο βαθμούς.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 13886
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 08-10-2007 18:38
 
την έχω και ψήνεται... για να δούμε πως θα βγεί :zzz
 
lydia
2. 09-10-2007 11:13
 
βγήκε κα-τα-πλη-κτι-κη! 
bravo Ρένα! 
 
Υ.Γ. Δικές μου παραλλαγές... 
Φέτα έβαλα παραπάνω ~ 700γρ. και απανάκι λιγότερο από 1κιλό.  
Έβαλα λίγο ελαιόλαδο στην γέμιση και στα φύλλα έβαλα becel. 
Μόλις ψήθηκε την έβγαλα από το φούρνο και την άφησα ξεσκέπαστη. Έτσι τα φύλλα παρέμειναν τραγανά.
 
lydia
3. 09-10-2007 11:37
 
Χαίρομαι που σου πέτυχε και σου άρεσε Λυδία. Καλή ιδέα το becel. Θα το δοκιμάσω.
 
RENA
4. 09-10-2007 12:19
 
Σχεδόν την ίδια σπανακόπιτα κάνω και εγω. Χρησιμοποιώ εδω και πολλά χρόνια το becel αντι για βούτυρο (και στα γλυκά αυτό βάζω-παντου τωρα πια). 
Είχα δώσει και την συνταγή πριν πολλά χρόνια στο hungry εαν θέλετε δείτε εδώ: 
 
http://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=763 
 
είναι πραγματικά μια ωραία πίττα.
 
MB04
5. 09-10-2007 12:38
 
κοριτσια λενε οτι το becel δεν κανει να υπερθεμανθει να καψει........γνωριζεται κατι σχετικα?λενε οτι αν καψει γινεται πολυ ανθυγεινο ξερετε κατι εσεις για αυτο?
 
margarita79
6. 09-10-2007 12:38
 
κοριτσια λενε οτι το becel δεν κανει να υπερθεμανθει να καψει........γνωριζεται κατι σχετικα?λενε οτι αν καψει γινεται πολυ ανθυγεινο ξερετε κατι εσεις για αυτο?
 
margarita79
7. 09-10-2007 12:52
 
το αρχικό becel που είχε βγεί ήταν μόνο για άλειμμα και ήταν όντως απαγορευμένη η χρήση του σε θερμοκρασία. Πριν απο 2 περίπου χρόνια βγήκε και αλλος τύπος που αναγράφει επάνω στο κουτί ότι κάνει για μαγείρεμα. Προσοχή λοιπόν όταν το θέλουμε για μαγειρική χρήση να προσέχουμε να διαβάζουμε την ένδειξη στο κουτί.
 
MB04
8. 09-10-2007 12:55
 
Πολύ σωστά ενημερωμένη είσαι Μαρία! Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα :zzz :zzz :zzz
 
lydia
9. 09-10-2007 13:38
 
ευχαριστω κοριτσια δεν ηξερα την διαφορα
 
margarita79
10. 10-10-2007 12:43
 
Ξέχασα να σας ''πω'' ότι εφ'οσον τσιγαρίσετε το σπανάκι με τα μυρωδικά καλό είναι να μείνει λίγη ώρα στο σουρωτό για να κρυώσει. Γινεται πιο ωραία η γέμιση και δεν λασπώνει καθόλου το τυρί.
 
MB04
11. 10-10-2008 17:51
 
Kalo kolpo gia na min exei ygra i gemisi me to spanaki, einai meta to tsigarisma na prostheteis mia xoufta glyko traxana..travaei ola ta ygra kai dinei mia poly oraia almiri gefsi stin pitta..etsi glitoneis kai to alati..
 
mcl
12. 10-10-2008 20:27
 
mcl το έχω ακούσει αυτό το κόλπο με τον τραχανά, αλλά μέχρι τώρα δεν έτυχε να το δοκιμάσω. Μάλιστα σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα φτιάχνουν τις χορτόπιτες τους αποκλειστικά έτσι. Με την πρώτη ευκαιρία λέω να κάνω ένα "test drive".
 
rena
13. 26-10-2008 17:25
 
Rena dokimase to, tha sou aresei sigoura. Ego to xero apo ti mama mou pou einai apo ti Thessalia kai o traxanas ekei einai apo ta agapimena tous.
 
mcl

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/06/10 )