ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (συνήθως ανοίγω μόνη μου φύλλο, χωριάτικο, αλλά εχθές δεν άντεχα και μια και το είχα στο ψυγείο..)
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- περίπου 1/2 κιλό φέτα
- 2 αυγά
- αλατι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Έστρωσα τα μισά φύλλα στο ταψί, λαδώνοντας τα ένα ένα, και ταυτόχρονα ζεμάτισα το σπανάκι μαζί με τις άλλες πρασινάδες στην κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο λάδι. Όταν είχαν αρχίσει να "μαραίνονται" έβγαλα την κατσαρόλα από τη φωτιά την άδειασα σε ένα μεγάλο μπωλ και πρόσθεσα 2 αυγά, αλατοπίπερο, και τέλος τη φέτα. (Προσοχή στο αλάτι σας, αν η φέτα είναι ιδιαίτερα αλμυρή).Βεβαιώθηκα ότι το μείγμα μου δεν είχε πολλά υγρά, και άδειασα τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Έστρωσα τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι με το γνωστό τρόπο, φύλλο και λάδωμα με το πινελάκι, και μετά τη χάραξα σε κομμάτια. (Τα φύλλα τα έστρωσα λίγο τσαλακωμένα, νομίζω φουσκώνουν καλυτερα έτσι). Έβαλα την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και έψησα περίπου 40 λεπτά στους 180ο βαθμούς. Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 15712 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |