Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες με αντίδια
Χοιρινές μπριζόλες με αντίδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 23/02/09
image2_400
Υλικά
  • 4 μπριζόλες
  • 1 κιλό αντίδια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μάτσο μεγάλο σέλινο ή δυο μικρά
  • αλάτι , πιπέρι
  • λάδι
  • 2 λεμόνια
  • ένα κρασοπότηρο κρασί λευκό (αρετσίνωτο)
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες με λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τις σοτάρουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές

Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού μαραθεί λίγο σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και προσθέτουμε το 1/3 από το σέλινο που έχουμε να ρίξουμε στο φαγητό μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε έως να γίνουν οι μπριζόλες. Εγώ το κάνω στη χύτρα και βράζω για 10 λεπτά.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε λιιιίγο νερό γιατί θα βγάλουν και τα χόρτα , αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε το σέλινο και τα χόρτα (αν είναι μεγάλα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια) Ανακατεύουμε έως να κατακάτσουν και αφήνουμε να βράσουν. Εν τω μεταξύ διορθώνουμε το αλάτι. Λίγο πριν βράσουν βάζουμε και τις μπριζόλες από πάνω και ρίχνουμε και το λεμόνι.

Σημ Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και με κομμάτια χοιρινού ή αρνί.

Αν θέλουμε βάζουμε και αυγολέμονο. Εμένα δεν μου αρέσει γενικά το αυγολέμονο και δεν βάζω ποτέ. Πάντως έτσι είναι πιο ελαφρύ.

Καλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13551
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 24-02-2009 00:06
 
Φαίνεται νόστιμο και λαχταριστό.Εμένα ειδικά που μου αρέσουν πολύ τα χόρτα με το κρέας θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.Ευχαριστώ Βούλα. :)
 
Line
2. 24-02-2009 10:56
 
καταπληκτικο!!και μου αρεσουν πολυ ολα τα χορταρικα!!παντως εγω λεω το αυγολεμονο να το βαλω :)
 
margarita79
3. 24-02-2009 16:11
 
Ωραίος συνδυασμός το κρέας με τα χόρτα. Αν δε βάλω αντίδια, τι άλλο χόρτο θα μπορούσα να βάλω; :?
 
despoinaki
4. 26-02-2009 02:18
 
Δέσποινα μπορείς να το κάνεις και με μαρούλια ή ιταλικά ραδίκια αλλά επειδή είναι λίγο πικρά για τα γούστα μας πρώτα τα βάζω με λίγο νεράκι να πάρουν μια βράση και τα σουρώνω και συνεχίζω κατά τα γνωστά. Δοκίμασε με αντίδια πάντως αν σου αρέσουν τα χόρτα είναι πολύ ωραίο.
 
voula
5. 26-02-2009 15:07
 
Ευχαριστώ Βούλα για τις λύσεις που μου βρήκες.Η αλήθεια είναι πως τα αντίδια μου φαίνονται λίγο πικρά. Μάλλον θα προτιμήσω τα μαρούλια. :)
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός