Από τις πιο εντυπωσιακές φρουτοσαλάτες κατά γενική ομολογία. Είναι μία συνταγή που είχαμε δοκιμάσει σε ένα ιταλικό εστιατόριο στη γειτονιά μας και γυρνώντας στο σπίτι θέλησα να την δοκιμάσω, προσπαθώντας να μαντέψω τα υλικά. Ιδού το αποτέλεσμα:
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες
- 200 γρ. βατόμουρα
- 1 μεγάλο τσαμπί μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσια (σταφίδα)
- 1 μπανάνα
- 1 ποτ.κρασιού limoncello
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την sauce
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2/3 κούπας lemon curd, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με μαρμελάδα λεμόνι
- 1/2 κουτ.γλ. βανίλια
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και την διατηρούμε στο ψυγείο
Για να φτιάξουμε lemon curd θα χρειαστούμε : - 4 αυγά,
- 4 λεμόνια ζουμί και ξύσμα,
- 325γρ. ζάχαρη,
- 225 γρ. βούτυρο,
- 1 κουτ.γλ. corn flour
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μπωλ σερβρίσματος τις φράουλες και την μπανάνα σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε τα σταφύλια και τα βατόμουρα ολόκληρα.
- Ρίχνουμε το limoncello και την ζάχαρη, ανακατεύουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
- Περιχύνουμε την sauce πάνω στα φρούτα και σερβίρουμε αμέσως.(Αν χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα αντί για lemon curd μην βάζετε ζάχαρη στα φρούτα.)
Για την lemon curd Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι (μέτρια θερμοκρασία) και ανακατεύουμε μέχρις ότου πήξει. Αφού κρυώσει το βάζουμε σε γυάλινο βάζο και το διατηρούμε μέχρι 4 εβδομάδες στο ψυγείο
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7275 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |