Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πρασόπιτα χωρίς φύλλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Pan   
Πέμπτη, 26/02/09

Η συνταγή αυτή προέκυψε εχθές, ψάχνοντας να φτιάξω κάτι διαφορετικό από πρασόρυζο και πρασόσουπα. Έτσι λοιπόν, κατέληξα στην παρακάτω πρόταση για φαγητό. Είναι εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Το επιβεβαίωσαν και φίλοι.

Υλικά
  • 3-4 μεγάλα πράσα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • Μανιτάρια
  • 1 κούπα γάλα περίπου
  • Τυρί τριμμένο
  • 3 αβγά
  • Μαϊντανός
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι
  • 2 ½ κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή Φαριν Απ)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο νερό. (Προτιμώ έτσι, παρά το λάδι για πιο υγιεινή διατροφή.) Ακολούθως κάνουμε το ίδιο και με τα μανιτάρια. Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει ελαφρώς. Τρίβουμε το καρότο και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει και την πάπρικα την γλυκιά. (Έριξα λίγο παραπάνω πάπρικα, μια και μου αρέσει και ταιριάζει πολύ στο φαγητό αυτό.) Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Σε μια ξεχωριστή λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το γάλα και αναμειγνύουμε, τόσο ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το προσθέτουμε στο πυρέξ μαζί με τα άλλα υλικά ανακατεύοντας, ενώ παράλληλα ρίχνουμε το λάδι και το τυρί το τριμμένο. Ψήνουμε σε καλά θερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 25590
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 26-02-2009 23:21
 
Θα το δοκιμάσω!!!!
 
xanthibax
2. 26-02-2009 23:53
 
επειδη πολυ μου αρεσουν τα ξεσκεπαστα για πες βρε pan το λαδι ποσο ειναι?λιγο με το ματι?
 
margarita79
3. 27-02-2009 01:50
 
και εμένα μου αρέσει η ιδέα αυτής της πρασόπιτας. Να σου ζητήσω μία χάρη? :roll Ανέφερες κάτι για πρασόσουπα. Αν θέλεις γράψε και αυτή την συνταγή ;)
 
ekaterini
4. 27-02-2009 10:56
 
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. :)Μαργαρίτα μου, επειδή τα υλικά τα υπολόγισα με το μάτι, το λάδι δεν πρέπει να ξεπέρασε τις 3-4 κουταλιές της σούπας... Θα το δεις πάλι, ώστε να μην διατηρηθεί πηχτό το μείγμα. Ευτυχώς που κράτησα ένα κομμάτι για μένα, γιατί έγινε ανάρπαστη από τους φίλους μου... ekaterini, θα την γράψω την πρασόσουπα ... Να βρω λίγο χρόνο, γιατί τα γράφω από την δουλειά, μια και στο σπίτι δεν έχω ακόμη ιντερνετ.... ;)
 
Pan
5. 27-02-2009 10:59
 
ώστε να διατηρηθεί πηχτό το μείγμα, ήθελα να γράψω....
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 29/03/10 )