Υλικά - 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά
- 1 κομπόστα ανανά
- 1 κουτι σαντυγί garni (έχει δύο φακελάκια)
- 3 φακελάκια κρέμα γιώτη βανίλια στιγμής
- 2 γιαουρτάκια στραγγιστά
- 850 ml γάλα
Εκτέλεση
1η στρώση: Σε ένα σκεύος (μπώλ ή πυρέξ) με καπάκι στρώνουμε τα σαβαγιάρ. Φτιάχνουμε το ζελέ ανανά με το υγρό από την κομπόστα και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ώστε να γίνει το μίγμα 500 περίπου ml. Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τα σαβαγιάρ κι έτσι τα μουσκεύουμε ένα ένα. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο.
|
| 2η στρώση: Με το μίξερ χειρός ανακατεύουμε καλά καλά τα 450ml γάλα, την κρέμα γιώτη και τα γιαουρτάκια οπότε γίνεται μια ωραία κρεμούλα. Μέσα σ΄αυτή ανακατεύουμε και την κομπόστα ανανά κομμένη σε μικρά μικρά κομματάκια. Όλο αυτό το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ και βάζουμε πάλι το σκεύος στο ψυγείο.
| | 3η στρώση: Φτιάχνουμε την σαντυγί σύμφωνα με τις οδηγίες με τα 400ml γάλα και την απλώνουμε πάνω από το γλυκάκι.
| | Το γλυκάκι αυτό το φτιάχνω από μικρή όταν δεν ήξερα πως γίνεται η σαντυγί και η κρέμα ζαχαροπλαστικής. Πάρα ταύτα μέχρι και σήμερα το φτιάχνω με τον ίδιο ακρηβώς τρόπο. Δεν ξέρω γιατί...
|
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 13288 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |