Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κεφτέδες με φάβα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 28/02/09
Υλικά
  • 2 φλυτζ. τσαγιού φάβα βρασμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε τη φάβα από την προηγούμενη και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  • Αναμιγνύουμε τη φάβα με το αλεύρι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες τους οποίους πιέζουμε απαλά ώστε να πάρουν το σχήμα της τηγανίτας.
  • Τους τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.
  • Όταν ροδίσουν και απ τις δυο πλευρές τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς με φρεσκοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 13351
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 01-03-2009 17:28
 
Fey, όταν λες πως φτιάχνουμε τη φάβα από την προηγούμενη εννοείς πως απλά τη βράζουμε με νερό; :?
 
despoinaki
2. 01-03-2009 17:51
 
Ω τι ωραίοι κεφτέδες. Τύφλα νάχουν οι ρεβυθοτέτοιοι. Υποθέτω ότι βράζεις τη φάβα κανονικά για φάγωμα, με το κρεμμυδι της κ.λπ. Για πε, για πε Fey καταφερτζού.
 
Nena
3. 01-03-2009 19:42
 
Κορίτσια μου ελπίζω να σας πρόλαβα. Τη βράζω κανονικά όπως τη μαγειρεύουμε για να τη φάμε. Τη βράζω κανονικά με το νεράκι της και λίγο αλατάκι στο τέλος την περνάω από το μπλέντερ και την αφήνω να κρυώσει. Μετά τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει και την άλλη μέρα φιάχνω τα κεφτεδάκια. Nena τη βράζω μόνο με νεράκι γιατί κρεμμύδι προσθέτω μετά στα κεφτεδάκια.Γίνινται πολύ νόστιμα :)
 
Fey
4. 06-03-2009 22:12
 
παρα πολυ καλη συνταγη...... ευχαριστω
 
dhmhtrhs
5. 05-12-2010 11:55
 
σημερα εχω τραπεζι θα τοφτιαξω κ θα σας πω!!
 
vanoula
6. 06-03-2012 09:56
 
απλα τέλειοι... ξετρελάθηκαν ολοι...
 
Pap

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/04/11 )