Έχει υποβληθεί από Mary
|
Δευτέρα, 02/03/09 |
Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι
- 4-5 Γαρίδες
- 1 Καλαμάρι
- 1 πλοκάμι χταποδιού
- 1/2 σουπιά
- 7-8 μύδια
- 4-5 κυδώνια
- 4-5 γυαλιστερές
- Πεταλίδες
- Πορφύρες
- σαλιγκάρια της θάλασσας
| - 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σφηνάκι ούζο
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- αλάτι (με προσοχή)
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγο λεμόνι
|
Εκτέλεση - Ξεπλένετε πολύ καλά τις πεταλίδες, τις πορφύρες και τα σαλιγκάρια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 15 λεπτά.Σουρώνεται το νερό και το κρατάτε σε μια κανάτα. Καθαρίζεται πολύ καλά τα όστρακα (θέλει πολλά νερά) και πετάτε τα περισσότερα κελύφη. Καθαρίζεται το καλαμάρι, τη σουπιά και το χταπόδι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.Ανοίγετε τα κυδώνια και τις γυαλιστερές και τους ρίχνετε το λεμόνι να δείτε αν είναι ζωντανά. Καθαρίζεται και τα μύδια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζεται το κρεμμύδι με το σκόρδο.Προσθέτετε όλα τα όστρακα, το καλαμάρι, το χταπόδι, τη σουπιά και τις γαρίδες. Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το πράσινο πιπέρι, τη μουστάρδα και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύεται καλά και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στην κανάτα από τα όστρακα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι (προσοχή γιατί το νερό είναι ήδη αρμυρό από τη θάλασσα που περιέχουν τα όστρακα). Αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
- Παράλληλα βράζετε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Δεν τα σουρώνεται, απλά τα πιάνετε με τσιμπίδα και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι. Ρίχνετε το μαϊντανό, ανακατεύεται και σερβίρεται.
Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 21225 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/07/13 )
|