Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μακαρονάδα του ψαρά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 02/03/09
p3020010_400
Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 4-5 Γαρίδες
  • 1 Καλαμάρι
  • 1 πλοκάμι χταποδιού
  • 1/2 σουπιά
  • 7-8 μύδια
  • 4-5 κυδώνια
  • 4-5 γυαλιστερές
  • Πεταλίδες
  • Πορφύρες
  • σαλιγκάρια της θάλασσας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι (με προσοχή)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
  • Ξεπλένετε πολύ καλά τις πεταλίδες, τις πορφύρες και τα σαλιγκάρια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 15 λεπτά.Σουρώνεται το νερό και το κρατάτε σε μια κανάτα. Καθαρίζεται πολύ καλά τα όστρακα (θέλει πολλά νερά) και πετάτε τα περισσότερα κελύφη. Καθαρίζεται το καλαμάρι, τη σουπιά και το χταπόδι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.Ανοίγετε τα κυδώνια και τις γυαλιστερές και τους ρίχνετε το λεμόνι να δείτε αν είναι ζωντανά. Καθαρίζεται και τα μύδια.p3010008_400
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζεται το κρεμμύδι με το σκόρδο.Προσθέτετε όλα τα όστρακα, το καλαμάρι, το χταπόδι, τη σουπιά και τις γαρίδες. Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το πράσινο πιπέρι, τη μουστάρδα και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύεται καλά και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στην κανάτα από τα όστρακα. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι (προσοχή γιατί το νερό είναι ήδη αρμυρό από τη θάλασσα που περιέχουν τα όστρακα). Αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Παράλληλα βράζετε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Δεν τα σουρώνεται, απλά τα πιάνετε με τσιμπίδα και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι. Ρίχνετε το μαϊντανό, ανακατεύεται και σερβίρεται.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 21225
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 03-03-2009 09:37
 
Αν αγαπάτε τα θαλασσινά, τότε αυτή τη μακαρονάδα θα τη λατρέψετε !
 
sgr
2. 03-03-2009 10:00
 
Τέλεια η μακαρονάδα σου. Εγώ βέβαια δεν βάζω τα οστρακοειδή πλην τα μύδια λόγω αλλεργίας και ας μου αρέσουν πάρα πολύ. :cry Βάζω όμως αστακό.Δεν είναι όμως σαν την δική σου...... με τίποτα.:zzz
 
Line
3. 03-03-2009 10:16
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά, καλό μήνα, Μαράκι μου τι ωραία είναι αυτή η μακαρονάδα!!! φαντάζομαι και τι αρώματα θα έχει!! τα σαλιγκάρια της θάλασσας δεν το ήξερα ότι τα μαγειρεύουν, πρώτη φορά το βλέπω. Αλήθεια πως τρώγονται?
 
mb04
4. 03-03-2009 10:49
 
Μαράκι μου εμείς τα τρώμε πάντα σε μακαρονάδα. Δεν ξέρω αν τρώγονται ωμά. Πάντως η μακαρονάδα μύριζε θάλασσα.
 
Mary
5. 03-03-2009 10:55
 
εγω ως γνωστον αυτα δεν τα τρωω οποτε δε μπορω να εχω αποψη για τη συνταγη αλλα εντυπωσιαστηκα απο τον αριθμο των υλικων..ποσο καιρο εκανες να τα μαζεψεις βρε μαιρη ? :grin :grin
 
margarita79
6. 03-03-2009 11:35
 
πολυ νοστιμη αν κι εγω δεν τρελαινομαι για θαλασσινα αλλα το συγκεκριμενο φαγητο φαινεται τελειο :zzz :zzz :upset :upset
 
giota
7. 03-03-2009 13:19
 
Τ έ λ ε ι α!!!
 
Nena
8. 03-03-2009 13:52
 
Μαργαρίτα δεν έκανα πολύ καιρό για να τα μαζέψω. Απλά το καλοκαίρι που μαζεύουμε τις πεταλίδες, τα σαλιγκάρια και τις πορφύρες, τα βάζω σε ένα τάπερ, το γεμίζω με θάλασσα και τα βάζω στον καταψύκτη. Έτσι το χειμώνα, τα ξεπαγώνω και είναι ολόφρεσκα. Όσο για τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε και στην Αθήνα δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο ψάξιμο.  
Γεγονός είναι μόλις τα ξεπάγωσα και τα μύρισα αμέσως το μυαλό μου ταξίδεψε στη Σκόπελο. Αχ!
 
Mary
9. 03-03-2009 20:53
 
μιαμ μιαμ!!!μπράβο μαιρούλα!!! :zzz
 
atalanth
10. 14-12-2009 16:07
 
Τρελαθηκαμε !!! 
Τι πραμα είναι αυτό!?? 
Τα αγαθα του θεου σε ενα πιάτο!!!!
 
susudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/07/13 )