Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψεφτοκεφτέδες (7 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 04/03/09

Κολοκυθοκεφτέδες κρητικοί και κυκλαδίτικοι, φαβοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες, ριγανοκεφτέδες Πηλιορείτικοι, ταραμοκεφτέδες Αγρινιώτικοι, πατατοκεφτέδες Πηλιορείτικοι, νηστίσιμοι και μη νηστίσιμοι.

Στους "ψευτοκεφτέδες" περιλαμβάνονται και οι ρεβυθοκεφτέδες και τα φαλλάφελς, και τα "λουκάνικα και κεφτέδες από σουπιά" που αναφέρονται σε ιδιαίτερες συνταγές ξεχωριστά.

Κολοκυθοκεφτεδες Κρητικοί {σαν τηγανίτες} από κίτρινη κολοκύθα {Pumpkin}
Πολύ μυρωδάτοι !!!

Υλικά
  • ½ κιλό τριμμένη χοντρά κίτρινη κολοκύθα
  • 2 αυγά
  • ½ κουταλάκι σόδα ποτού
  • ελάχιστο καυτερό κόκκινο πιπέρι σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 κουταλιές άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι
  • δυόσμο
  • αρκετό ελαιόλαδο.
  • Χαρτί κουζίνας απορροφητικό για το στράγγισμα του λαδιού
Εκτέλεση
  • Ζυμώνουμε να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός πιο πηχτός από των λουκουμάδων, και βρέχουμε ένα κουτάλι σούπας σε ένα ποτήρι νερό κρύο, και μετά παίρνουμε με αυτό μια μεγάλη κουταλιά χυλό και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. και τους προσφέρουμε ζεστούς.
  • Επαναλαμβάνουμε σε κάθε κουταλιά να είναι βρεγμένο το κουτάλι για να ξεκολλάει εύκολα η ζύμη όταν την ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κολοκυθοκεφτεδες με σπανάκι
Υλικά
  • Κολοκύθι
  • Σπανάκι
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο
  • Άνηθο
  • Δυόσμο
  • 1 κουταλιά γλυκού σόδα ποτού Μπικαρμπονάτε
  • τυρί φέτα 250 γραμμάρια
  • 1 αυγό
  • αλεύρι για το ζύμωμα και για το πλάσιμο
  • αλεύρι για τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ριγανοκεφτεδες Πηλιορείτικοι
Υλικά
  • Πατάτες βρασμένες πολύ καλά , και λιωμένες
  • Λίγο ταραμά.
  • Μαϊντανό κρεμμύδι ξερό ή χλωρό τριμμένο ψιλό,
  • Κόρν φλάουρ αρκετό για το ζύμωμα και πλάσιμο
  • Ρίγανη αρκετή ξερή
Εκτέλεση
Τους πλάθουμε τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν τους  αποσύρουμε από το τηγάνι και τους βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να πάρει το πολύ λάδι.
Τρώγονται ζεστοί!  
Φαβοκεφτεδες Πηλιορείτικοι
Υλικά
  • Φάβα βρασμένη και σουρωμένη και αλεσμένη
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ξερό και ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • 500 γραμ. φέτα
  • κόρν φλάουρ
  • αλεύρι αρκετό
  • σόδα ½ κουταλάκι {καλού κακού}
  • ρίγανη
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κανονικά όπως όλους τους κεφτέδες. Τους ζυμώνουμε, τους πλάθουμε και τους τυλίγουμε στο κορν φλαουρ ή αλεύρι και τηγανίζουμε. Μόλις ροδίσουν, τους αποσύρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Τρώγονται ζεστοί!  
Χταποδοκεφτεδες (1η συνταγή, με βρασμένο χταπόδι)
Υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 3 αυγά
  • λίγο μαϊντανό
  • ρίγανη
  • φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι
  • αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
  • Βράζω το χταπόδι να μαλακώσει, αλλά όχι να λιώσει.
  • Το στραγγίζω και το στεγνώνω με χαρτί κουζίνας.
  • Το ψιλοκόβω, και προσθέτω ψιλοκομμένο κρεμμύδι , τον μαϊντανό, και την ρίγανη.
  • Χτυπώ ελαφρά τα αυγά, και τα ρίχνω μέσα στο μείγμα.
  • Τα ανακατεύω καλά, προσθέτοντας σιγά- σιγά την φρυγανιά.
  • Ζυμώνω όταν το μείγμα πλάθετε σε κεφτεδάκια. Τηγανίζω σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Χταποδοκεφτεδες (2η συνταγή, με άβραστο χταπόδι)
Υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι άβραστο καθαρισμένο και λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • 300 γραμ. ψωμί
  • κρασί κόκκινο
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι μπόλικο,
  • κόρν φλάουρ αρκετό
  • μαϊντανό
  • 200 γραμ λάδι για το τηγάνισμα

Η εκτέλεση : συνήθης και γνωστή.

Ταραμοκεφτεδες Αγρινιωτικοι
Υλικά
  • 100 γραμ. ταραμά
  • 3-4 φέτες ψίχα ξερό ψωμί μουσκεμένο στο νερό και στυμμένο
  • πιπέρι
  • άνηθο και μαϊντανό
  • κρεμμύδι ξερό αρκετό
  • φρέσκο κρεμμύδι αν υπάρχει
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην βάλετε καθόλου αλάτι
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 19050
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 30/04/15 )