Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Ρεβιθάδα Νο.01 (σιφνέικη πειραγμένη)
Ρεβιθάδα Νο.01 (σιφνέικη πειραγμένη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τετάρτη, 04/03/09

το κύριο μέρος της συνταγής (ρεβυθάδα) είναι βασισμένο στη παραδοσιακή συφναίικη συνταγή που μου την είπαν εκεί, η δική μου παρέμβαση είναι στο κρέας που μου αρέσει να πειραματίζομαι με αυτό.

Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια (μουλιασμένα για 10 ώρες τουλάχιστον)
  • 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (κατά προτίμηση ποντίκι)
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμενο
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι - Πιπέρι

Σκεύος:Την ειδική σιφνέικη γάστρα αν υπάρχει, αν όχι, μια οποιαδήποτε γάστρα φούρνου ή άλλο σκεύος που να κλείνει

Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο στην αρχή για μια ώρα στη πιο δυνατή θερμοκρασία για να πάρει βράση.
  • Κατόπιν χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και αφήνουμε περίπου 8 ώρες να ψηθεί (όλη νύχτα).
Παραλλαγή:
κάποια στιγμή έκανα ακόμα μια παρέμβαση, αφάιρεσα το λεμόνι και έβαλα 2 ΄μέτριες ψιλοκομμένες τοματες, και αφού το εβγαλα από τον φουρνο πρόσθεσα λίγο μπούκοβο

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12676
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/02/11 )