Υλικά
- 500grγίγαντες
- 500grσπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 πράσο (προαιρετικά)
- 1 καρότο (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 φλ. Χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά μπελτέ
- 1 φλ. Ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Eκτέλεση
Από βραδύς βάζουμε τους γίγαντες σε αρκετό νερό. Την επόμενη τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε με λίγο νερό να πάρουν μια βράση. Αδειάζουμε το νερό και τους βάζουμε νέο μαζί με το καρότο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τους βράζουμε έως να μαλακώσουν καλά εγώ τους βάζω στη χύτρα για 10 λεπτά. Κόβουμε το σπανάκι (το οποίο είναι καλά στραγγισμένο)σε κομμάτια και όλα μας τα λαχανικά και τα πατάμε καλά με τα χέρια έως να μαραθούν. Βάζουμε το μισό μίγμα από τα λαχανικά στο ταψί μας και στη μέση βάζουμε τους γίγαντες. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά Έπειτα το χυμό το λάδι και το αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου. Ανακατεύουμε 2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος . Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με πολύ λίγα υγρά. Σημ¨Το λάδι και η ντομάτα είναι θέμα γούστου και οι ποσότητες μπορούν ν΄ αυξομειωθούν. Πάντως είναι λαδερό φαγητό και όπως όλα τα λαδερά το θέλουν το λαδάκι τους. Μπορείτε να ζεματίσετε το σπανάκι πριν για πιο ελαφριά γεύση. Είναι ένα νόστιμο νηστίσιμο φαγητό. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 19287 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |