Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πιπεριές τουρσί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Faye   
Παρασκευή, 06/03/09
Υλικά
  • 1/2 κιλό κόκκινες καυτερές πιπεριές
  • 3 καρότα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ανά πιπεριά
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μαιντανό
  • 1/2 λίτρο ελαιόλαδο
  • 1/2 λίτρο ξύδι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές, κόβουμε το κοτσάνι, τις σχίζουμε κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ζεματάμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Γεμίζουμε την κάθε πιπεριά με μπαστουνάκια από καρότο, σκόρδο κομμένο σε φετούλες, άνηθο, μαιντανό και δένουμε με το σέλινο.
  • Τις τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και περιχύνουμε με το ξύδι καυτό.
  • Τις αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
  • Αφαιρούμε το ξύδι το οποίο φυλάμε για σαλάτες και γεμίζουμε το βάζο με το ελαιόλαδο.
  • Αφήνουμε για άλλες 24 ώρες και απολαμβάνουμε.
  • Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και πολύ νοστιμο.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6109
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 07-03-2009 13:24
 
Fey να σε ρωτήσω αυτή η διαδικασία είναι μόνο για την πιπεριά γιατί αν και μέσα στο greekmasa υπάρχει συνταγη για πίκλες είναι με αλάτι ενώ εγώ τις θέλω μέσα στο ξύδι όπως έκανες τις πιπεριές! Τι λες αν το κάνω με άλλα λαχανικά θα πετύχει? :?
 
peloukos
2. 08-03-2009 21:22
 
Pel η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φτιάξει άλλα τουρσάκια αλλά έχω την εντύπωση ότι το αλάτι είναι αυτό που τα ψήνει και τα συντηρεί. Τώρα αν δοκιμάσεις κάτι άλλο κάντο με μικρή ποσότητα και βλέπεις. Θα ψάξω κι εγώ τις συνταγές μου κι αν βρω κάτι σχετικό θα σου πω :)
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/05/14 )