Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Κεφτέδες Νο.01 (νησιώτικοι)
Κεφτέδες Νο.01 (νησιώτικοι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από iwanna   
Σάββατο, 07/03/09
getattachment.aspx_2_01
Φωτογραφία απο το μέλος: flora
Υλικά
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 ώριμη ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ.ρίγανη-βασιλικό-δυόσμο-μαιντανό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με ξύδι. Στη μέση προσθέτουμε όλα τα υλικά (ψωμί, κρεμμύδια με τα υγρά τους, αυγό, μυρωδικά, αλατοπίπερο).
  • Ζυμώνουμε το μείγμα σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τα χέρια μας. Τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
  • Εχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 25760
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 08-03-2009 18:57
 
Κι εγώ Ιωάννα βάζω πάντα ξύδι στους κεφτέδες μου. Γίνονται πιο αφράτοι. Στη Ρόδο, εκτός από αυτά που ανέφερες εσύ, βάζουν και τυρί τριμμένο. :) :) :)
 
despoinaki
2. 08-03-2009 19:02
 
ε από εδώ και πέρα και εγώ ξύδι στους κεφτέδες.......... ;)
 
ekaterini
3. 08-03-2009 19:11
 
Θα σου πρότεινα Κάτια να βάζεις ξύδι και στον κιμά για τα μακαρόνια. Να τα σβήνεις δηλαδή με ξύδι και όχι με κρασί. Φεύγει όλη η κρεατίλα. ;)
 
despoinaki
4. 09-03-2009 10:45
 
Φαντάζομαι ότι τα μυρωδικά είναι από ένα κουταλάκι το καθένα και όχι όλα μαζί;
 
Rosie
5. 09-03-2009 17:25
 
Ναι από ένα το καθένα.
 
iwanna
6. 10-03-2009 02:23
 
Ιωάννα,πολύ ωραίοι οι κεφτέδες σου. Παρόμοια τους κάνω κι ργώ μόνο που προσθέτω μια δυο σκελίδες σκόρδο (πάει πολύ στον κεφτέ) και μουσκεύω το ψωμί στο γάλα. Δοκίμασέ τους κι έτσι να μου πεις :) Κιρίτσια εγώ γενικά στους κεγτέδες ,μπιφτέκι βάζω πάντα σε 1/2 κιλό κιμά 2 λουταλιές ξύδι και μισό κουταλάκι σόδα. Γίνονται αφράτοι και φουσκωτοί :zzz
 
Fey
7. 10-03-2009 07:33
 
Θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή fey.Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
 
iwanna
8. 10-03-2009 11:02
 
Στην Ρόδο στους κεφτεδες και γενικα σε 
όλα τα κρεατικά χρησιμοποιούν πολύ το κυμινο.
 
smp
9. 10-03-2009 11:04
 
και σκόρδο όπως είπε και η fey
 
smp
10. 10-03-2009 13:04
 
εμεις στην μυτιληνη βάζουμε ούζο!!!!Μοσκοβολαει το σπίτι με το τηγάνισμα και με το λάδι (αν το εχουμε αλλάξει ενώ τηγανίζουμε) κάνουμε κάτι που το λέμε κουλικάκια και είναι ζυμαράκια με λάδι τηγανισμένα στο τηγανόλαδο των κεφτέδων και μετά τρίβουμε μέσα στο λάδι που έμεινε ζουμερές γλυκές ντομάτες με μπαχαρικά και γίνεται ένα τραπέζι μεσ' την αμαρτία!! :zzz
 
peloukos
11. 20-06-2010 09:42
 
Τους φτιάξαμε εχθές και τους ευχαριστηθήκαμε :grin  
Έριξα κι ένα ποτηράκι ούζο και μύρισε καλοκαίρι :zzz  
Σ' ευχαριστούμε!
 
Flora
12. 13-12-2010 19:40
 
'Ενα άλλο μυστικό για αφράτους κεφτέδες είναι να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας γάλα.Επίσης εγώ δεν τους αλευρώνω ποτέ .Έχουν πιο ελαφριά γεύση έτσι .Απλά το λάδι πρέπει να έχει κάψει πολύ καλά!
 
smaragdenia
13. 28-08-2011 18:25
 
Iωάννα μόλις τους μαγείρεψα και έγιναν τέλειοι!Εμείς τον δυόσμο δεν τον τρώμε και έβαλα περισσότερη ρίγανη.Απιθανη γεύση!Ευχαριστούμε πολύ...
 
konstantinak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/07/10 )