Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κασερόπιτα Νο.03 (με φύλλο κανταίφι)
Κασερόπιτα Νο.03 (με φύλλο κανταίφι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από olganikop   
Σάββατο, 07/03/09
311s5ye_400
φωτογραφίες από το μέλος : Mary

Πάμε για την δεύτερη συνταγή μου. Αλμυρή αυτή την φορά,πανεύκολη και γρήγορη.

Υλικά
  • 400 γρ. φύλλο κανταϊφι
  • 600 γρ. κασέρι (εγώ προτιμώ Μυτιλήνης) χοντροκομμένο
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ.
  • Ανοίγουμε με τα δάκτυλα το φύλλο μέχρι να απλώσει καλά και στρωνουμε το μισό στο πυρέξ.
  • Ρίχνουμε το κασέρι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε την πίτα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στην πίτα.
  • Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει.

Στην πίτα αυτή μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε ζαμπόν, ή και άλλα είδη τυριών ,να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με κρέμα γάλακτος. Οπως και να την φτιάξει κανείς είναι πολύ νόστιμη.
Καλή ορεξη και καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (46) | Εμφανίσεις: 26974
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 09-03-2009 03:50
 
θα την φτιάξω όπως λες, απλά στο τυρί θα βέλω και λίγο δυόσμο :zzz
 
ekaterini
2. 20-10-2009 21:57
 
Όλγα πολύ καλή η κασερόπιτά σου. :upset :upset Μάλλον θα την επαναλάβω προς το τέλος της εβδομάδας γιατί έμειναν μόνο 3 κομμάτια για αύριο. Φαγώθηκε επιτόπου!!! :eek Το μόνο που πρόσθεσα εγώ είναι λίγο μοσχοκάρυδο και μπόλικο πιπεράκι.
 
Mary
3. 28-11-2011 12:23
 
Πολύ πολύ νόστιμη, το φύλλο κανταϊφι είναι εκπληκτικό διότι έχεις περισσότερη την γεύση του τυριού. Το βούτυρο μου φάνηκε λίγο βαρύ στη γεύση και την μυρωδιά. Μπράβο!
 
dimitrakaterina1
4. 11-02-2012 23:07
 
τρελενομαι για κασεροπιτα και αυτη εδω ειναι και ευκολη και τελεια. σιγουρα θα την φτιαξω συντομα.
 
georgi79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/01/12 )