Τις πατάτες αυτές τις αγαπούν όλοι οι φίλοι μου και τις μαγειρεύω οπωσδήποτε κάθε φορά που κάνω τραπέζι. Γίνονται πάρα πολύ γρήγορα, είναι πεντανόστιμες και το κυριότερο είναι διαίτης. Μαγειρεύονται μόνο με μία κουταλιά λάδι. Υλικά
- πατάτες μεσαίου μεγέθους
- λαδόκολλα ή χαρτί φούρνου
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε ροδέλες ενός εκατοστού.Aν τις θέλουμε ξεροψημένες τις κόβουμε πιο λεπτές.
- Σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνουμε τη λαδόκολλα ή το χαρτί του φούρνου.
- Από πάνω αραδιάζουμε τις πατάτες, τη μία δίπλα στην άλλη.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες και μετά ρίχνουμε το αλάτι, τοπιπέρι και τη ρίγανη.
- Τις ψήνουμε στο γκριλ, στους 240ο στην πρώτη σχάρα του φούρνου (αυτή που απέχει περίπου 10 εκατοστά από τις αντιστάσεις).
- Γίνονται σε 10 λεπτά με ένα τέταρτο περίπου.
Tώρα, αν σας αρέσουν ξεροψημένες μπορείτε να τις γυρίσετε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Εγώ το κάνω σπάνια. Μας αρέσει να έχουν και λίγο ψίχα οι πατάτες, να μην είναι εντελώς ξερές. Περί ορέξεως... Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 25076 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |