Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παξιμάδια γλυκάνισου διπλοφουρνιστά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από fraoulitsa   
Δευτέρα, 09/03/09
Υλικά
  • 1 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυντζάνι ηλιελαιο
  • 1 φλιντζάνι βούτηρο φυτικό
  • 1 φλιντζάνι ούζο
  • 1 φλυντζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 6 κουταλάκια Μπέηκιν
  • 7 φλυντζάνια αλευρι χωριάτικο
  • 4 κουταλάκια γλυκάνισο
  • σισάμι για περιτύλιγμα
Εκτέλεση
  • Σε μπώλ, βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το βούτηρο και ανακατευουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ούζο, το χυμό, το γλυκάνισο, το μπέηκιν και σιγά σιγά το αλευρι.
  • Ζυμώνουμε σιγά σιγά το αλευρι μέσα στο μίγμα για να φτιάξουμε μια ζύμη αφράτη.
  • Φτιάχνουμε μικρά κουλουράκια στενόμακρα και τα περιτυλίγουμε στο σισάμι. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Όταν ψηθούν όλα, τα ξαναβάζουμε στο ταψί και τα βάζουμε στον σβηστό φούρνο, να γίνουν παξιμάδια.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 22119
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 10-03-2009 13:48
 
Φραουλίτσα μου φαίνονται ωραιότατα :zzz  
Αν δεν έχουμς αλεύρι χωριάτικο κάνει φαντάζομαι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις :?  
Και κάτι άλλο: Αν τη ζύμη την πλάσουμε σε 2-3 φραντζολίτσες τις ψήσουμε και μετά τις κόψουμε σε φετούλες και τις βάλουμε στον αέρα να γίνουν παξιμαδάκια, γίνεται λες :?
 
Fey
2. 10-03-2009 15:23
 
αυτή την συνταγή την έψαχνα. Σ΄ευχαριστούμε :grin
 
ekaterini
3. 11-03-2009 08:23
 
Ναι Fay μου κάνει και το αλευρι για όλες τις χρήσεις και επίσης γίνεται και ο τρόπος που λές, δηλαδή φραντζολίτσες και μετά να τα κόψεις. Όπως και να τα κάνεις γίνονται ΤΕΛΕΙΑ! Τα έχω κάνει πολλές φορές και γίνονται ανάρπαστα!!
 
fraoulitsa
4. 11-03-2009 11:38
 
Να σαι καλά τη συγκεκριμένη συνταγή την ψάχνω χρόνια. όταν εννοείς χωριάτικο αλεύρι φαντάζομαι το σκληρό αλεύρι?
 
tkon
5. 11-03-2009 11:53
 
Nαι το χωριάτικο είναι το σκληρό. Απλά γίνονται πιο αφράτα με αυτό αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλευρι για όλες τις χρήσεις.
 
fraoulitsa
6. 12-03-2009 07:13
 
ευχαριστώ πολύ
 
tkon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/03/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός