Παξιμάδια γλυκάνισου No.02 διπλοφουρνιστά |
|
Έχει υποβληθεί από fraoulitsa
|
Δευτέρα, 09/03/09 |
Υλικά
- 1 φλυντζάνι ζάχαρη
- 1 φλυντζάνι ηλιελαιο
- 1 φλιντζάνι βούτηρο φυτικό
- 1 φλιντζάνι ούζο
- 1 φλυντζάνι χυμό πορτοκάλι
- 6 κουταλάκια Μπέηκιν
- 7 φλυντζάνια αλευρι χωριάτικο
- 4 κουταλάκια γλυκάνισο
- σισάμι για περιτύλιγμα
Εκτέλεση
- Σε μπώλ, βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το βούτηρο και ανακατευουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ούζο, το χυμό, το γλυκάνισο, το μπέηκιν και σιγά σιγά το αλευρι.
- Ζυμώνουμε σιγά σιγά το αλευρι μέσα στο μίγμα για να φτιάξουμε μια ζύμη αφράτη.
- Φτιάχνουμε μικρά κουλουράκια στενόμακρα και τα περιτυλίγουμε στο σισάμι. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Όταν ψηθούν όλα, τα ξαναβάζουμε στο ταψί και τα βάζουμε στον σβηστό φούρνο, να γίνουν παξιμάδια.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 29212 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/05/18 )
|