Ελαφρύ και ιδανικό για δίαιτα πιάτο. Δεν λείπει ποτέ από τον μπουφέ μου (το ζητούν οι φίλοι μας διότι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα). Είναι μία συνταγή που μου έδωσε μία Σουηδέζα διαιτολόγος. Υλικά
- 1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα ποτήρια νερό
- 5 καρότα τριμμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλη κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια και ψιλοκομμένα
- 500 γρ. cottage cheese ή ανθότυρο
- 5 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
- 375 γρ. λαζάνια (πλάκες έτοιμες για το φούρνο)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
- Σβήνουμε με τα ντοματάκια και ρίχνουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.
- Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το cottage cheese.
- Παίρνουμε ένα πυρεξ, βάζουμε μια στρώση λαζάνια και με μία κουτάλα ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα. Συνεχίζουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια και η σάλτσα.
- Τελειώνουμε με την σάλτσα και το κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρις ότου βράσουν τα λαζάνια και πιούν το ζουμί.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το φαγητό 10' και σερβίρουμε
Σημείωση: Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ νερουλή, για να έχουν υγρά τα λαζάνια να βράσουν στο φούρνο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω νεράκι. Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 19130 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |